Abe Schippers, student Water Technology Van Hall Larenstein

Water Technology student HVHL Abe Schippers kiest voor stage bij CEW
Hij wist al vroeg dat hij iets met watertechnologie wilde doen. Abe Schippers, student Water Technology aan Hogeschool Van Hall Larenstein: “Toen we in groep 8 van de basisschool een gastles kregen over Water Technologie van Jan Melein van Wetsus, was ik eigenlijk al verkocht. Hij had allerlei spannende demo’s mee die ik erg interessant vond.”

Welke studierichting doe je precies bij HVHL?
“Ik doe Chemische Technologie met als Major Water Technology. Met beestjes en natuur heb ik minder affiniteit, Milieukunde en Biotechnologie vielen daarom af. CT is technischer en dat ligt me goed.”

Hoe en wanneer kwam je met het CEW in aanraking?
Dat was aan het begin van het 2e studiejaar, toen we stage moesten lopen voor Water Technology. Onze SLB’er (Stage Loopbaan Begeleider) was enthousiast over het CEW en zodoende ben ik daar een keer op gesprek gegaan. Ze hadden een leuk project en er was een klik, dus we zijn met elkaar in zee gegaan.”

Welk project heb je gedaan bij het CEW?
“Ik heb me bezig gehouden met het ontzouten van zeewater middels Reverse Osmosis. Er waren op dat moment ook nog drie studenten werkzaam bij het CEW vanuit de studierichting Milieukunde. We hebben elkaar regelmatig geholpen als er mankracht nodig was bij een project. Zo heb ik bijvoorbeeld ook geholpen bij een project over het indrogen van slib. Dat maakte mijn stage erg afwisselend.”

Wat vond je leuk aan werken bij het CEW?
“De vrijheid, je hebt je eigen project en bent veel praktisch en zelfstandig bezig. Maar als je er even niet meer uitkomt, dan is er altijd wel iemand in de buurt die je verder kan helpen.”

Wat vond je moeilijk en/ of minder leuk aan het project?
“De theorie is goed te doen, maar de praktijk is soms best lastig. Je weet wel wat je wilt testen maar hoe kun je dit zo eenvoudig en goedkoop mogelijk doen? Daar komen onverwachte facetten bij kijken die je niet uit studieboeken haalt en dat maakt zo’n stage erg leerzaam.”

Wat zijn je toekomstplannen?
“Eerst wil ik natuurlijk afstuderen. Mijn afstudeerproject zou ik graag ergens buiten de drie noordelijke provincies doen. Misschien kan ik in de tussentijd bij het CEW nog een leuke bijbaan vinden om op een nuttige manier wat bij te verdienen. Wat ik na mijn afstuderen wil doen weet ik nog niet precies. Op dit moment vind ik drinkwater een interessant onderwerp. Misschien ga ik aan de slag bij een drinkwaterbedrijf als Vitens.”

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons