Het verhaal van: Andrés Felipe Sossa

27 nov 2023.

Van student aan de Universiteit van de Andes tot procesingenieur bij DeSaH

Andrés Felipe Sossa’s carrièrepad begon in Colombia, waar hij zijn bachelor in Civiele Techniek haalde aan de Universiteit van de Andes. Daarna werkte hij twee jaar in de consultancy voordat hij besloot een master te volgen in Water Resources aan de Universiteit van Stuttgart in Duitsland. Een vriend daar vertelde hem over het CEW en overtuigde hem om hier stage te lopen. Bij CEW werkte Andrés aan twee projecten. Het eerste was in samenwerking met het bedrijf Aquabiosolve en hierin testte en valideerde hij de behandeling van afvalwater uit kassen door middel van elektroremediatie. Het tweede project was in samenwerking met het bedrijf Aquisense en hierin testte en valideerde hij een nieuw product met LED UV-C-licht dat zal worden gelanceerd voor consumenten met drinkwatervoorzieningen op de plaats van gebruik.

Vertrouw op jezelf

Tijdens zijn stage leerde Andrés om op zichzelf te vertrouwen en dat wanneer je op jezelf vertrouwt, alles veel gemakkelijker wordt. Dit inzicht gebruikte hij tijdens zijn masterscriptie bij Wetsus, met als titel “The fate of MPs in source separated sanitation systems,” die hij eind augustus afrondde. In september deed hij eindexamen en ontving zijn masterdiploma. Veel tijd voor een welverdiende vakantie was er niet, want Andrés was al aangenomen bij DeSaH, een bedrijf dat goed bekend is bij WaterCampus en waar hij tijdens zijn masterscriptie direct mee samenwerkte. Andrés begint in december van dit jaar bij DeSaH als Process Engineer, in welke rol hij een project zal begeleiden en zal assisteren bij pilots.

Trots

Als CEW en als partner van WaterCampus zijn we trots op dit mooie resultaat. We feliciteren Andrés met zijn baan en wensen hem veel succes in de toekomst! Wat raadt Andrés studenten aan die nog twijfelen over een stage bij WaterCampus? Andrés: “Probeer het, het is de beste manier om het vak van binnenuit te leren kennen en de tools te hebben om te beslissen of dit het pad voor jou is.”

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons