Student in the Spotlight: Rienk Douma

11 nov 2021.
  • Leeftijd: 22 jaar
  • Komt uit: Leeuwarden
  • Studie: Communicatie en Multimedia Design, NHL Stenden Hogeschool

Mijn naam is Rienk Douma, ik kom uit Leeuwarden en ben net 22 geworden. Ik studeer Communication & Multimedia Design (CMD) aan de NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Ik kwam met het CEW in aanraking door een opdracht binnen onze minor om de naamsbekendheid van het CEW en watertechnologie onder studenten te vergroten. Ik werd geprikkeld door de opdracht en wilde hier wel meer uit halen. Dit was samen met mijn interesse in (water)technologie een goede stimulans om verdere stappen te ondernemen.

Direct na afloop van de minor heb ik het CEW gemaild met de vraag of ze een plekje voor mij hadden. Eenmaal op stage werk ik samen met een mede CMD’er aan de diverse multimediale uitingen voor het CEW. Als voornaamste taak werken we aan de fundering voor een nieuwe watertechnologie community!

Tot nu toe heb ik mezelf sterk kunnen ontwikkelen op het gebied van workflow, professioneel communiceren en heb ik mijn vaardigheden in verscheidene programma’s vergroot. Het lastigste deel van deze opdracht is dat we met enkel een visie zijn begonnen. We moeten aan de hand van wensen en toekomstvisies een plan zien op te zetten waarmee het bedrijf iets kan. Dit is vaak een kwestie van de bekende ’trial & error’ fases en hiermee zijn we druk aan de slag, het begint al ergens op te lijken!

Naast mijn stage ben ik graag aan het knutselen met techniek. Of dit nou fietsen, computers of oude versterkers zijn, ik haal er voldoening uit om met mijn eigen handen dingen te repareren of op te bouwen. Wellicht komt mijn interesse in technologie hier dus wel vandaan! Na deze stage kom ik al snel in de buurt van het afstuderen, hier zal ik direct na het afronden de eerste stappen in zetten. Of dit in de richting van watertechnologie zal zijn weet ik nog niet zeker, ik overweeg het echter wel!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons