Student in the spotlight: Dytmer van der Wal

10 sep 2019.

2e-jaars student milieukunde, specialisatie milieutechnologie, Hogeschool Van Hall Larenstein

Mijn naam is Dytmer van der Wal, ik ben geboren en getogen in Fryslân, 18 jaar oud en kom uit het kleine dorp It Heidenskip in het zuidwesten van Fryslân. Mijn hobby’s zijn: sporten (fierljeppen, fietsen en zwemmen), tekenen en gamen. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding milieukunde. Mijn propedeuse heb ik op zak. Hiervoor heb ik het VWO afgerond, maar omdat ik ook graag praktisch bezig wil zijn heb ik gekozen voor een hbo-opleiding. Ik ben er zeker van dat ik bij het CEW een goede stageplek gevonden heb!

Ik heb milieutechnologie gekozen als specialisatie omdat het een breed onderwerp is waarin de vakken die mij goed liggen, zoals natuurkunde, chemie en aardrijkskunde, volop aan bod komen. Toegepaste ecologie was me teveel feitenkennis en watertechnologie leek me wat te specifiek. Ik zie mezelf niet als een echte wereldverbeteraar, maar als ik een steentje kan bijdragen aan een beter klimaat dan doe ik het graag.

Ik kwam in aanraking met het CEW via mijn studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Zij had een email gekregen van CEW project manager Maarten Trilsbeek, waar in stond dat het CEW nog stagiairs zocht. Ik ben vervolgens op gesprek geweest en dat resulteerde in deze stage. Eerder kende ik het CEW en WaterCampus al via mijn zus, die een master water technology doet bij Wetsus Academy.

Mijn stageopdracht betreft een onderzoek naar het verwijderen van methaan uit stuwmeren. Dit spreekt me erg aan omdat er technologieën bij komen kijken die ik graag wil leren, zoals membraanfiltratie en vacuümtechnologie. Ik ga hier een literatuuronderzoek naar doen. In mijn eerste week heb ik voor een andere opdracht al een vooronderzoek afgerond. Dit project gaat over het scheiden van cellulose uit disposables.

Tijdens mijn stage zou ik graag leren hoe je een goed verslag maakt. Daarnaast wil ik veel praktijkvaardigheid opdoen.

Tot nu bevalt mijn stage goed. De eerste dag was het even zoeken en heb ik mij voornamelijk ingelezen. De tweede dag kreeg ik al een concrete opdracht en na de derde dag had ik een goed beeld van de opdracht en kon ik aan de slag. Bij het CEW krijg je de ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan en dat ligt me wel.

Wat ik later wil gaan doen weet ik nog niet precies, maar ik hoop dat ik een mooie baan vind in Friesland want ik vind het hier erg mooi!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons