Project 209: Titan Salt

Titan Salt zet zich in om zoutfabrieken klaar te maken voor de toekomst en om innovatieve oplossingen te creëren om zoutfabrieken te helpen boven zichzelf uit te stijgen. Titan Salt heeft zijn eigen productiefaciliteit, ondersteunend personeel on site en installatiepersoneel om turnkey-projecten te beheren. Ze zijn opgericht als onafhankelijke systeemleverancier met een eigen engineeringafdeling voor proces- en mechanische ontwikkeling.

Onderzoeksdoel

Verwijder SO4 met nanotechniek voor meer dan 90% uit een zoutconcentratie met behoud van kalium, natrium en chloride.

Gebruikte methode

Het onderzoek was een proof of principle voor het testen van verschillende soorten membraanmodules. Drie verschillende membranen werden getest op laboratoriumschaal om aan te tonen of sulfaat selectief kan worden gescheiden van andere ionen. De testomstandigheden waren: toevoeromstandigheden volgens de specificaties van de membraanleverancier, temperatuur tussen 20-90 ° C, druk 3 tot 40 bar en de verdunning van de pekel van 1,2 tot 40 keer. Van elk installatiemembraan wordt een stroom op elementschaal berekend (kg / h) voor het permeaat en het concentraat.

Voor dit onderzoek zijn geen verdere berekeningen gemaakt omdat de labschaal te klein was om op te schalen naar realtime.

Resultaten

Er werden twee sets NF-experimenten uitgevoerd met twee verschillende membranen. Een van de membranen bleek zeer efficiënt in het verwijderen van sulfaten binnen de specificaties van het project. Een groot deel van de rest van de ionen kwam echter ook in het concentraat terecht en voldeed niet aan de beschreven eisen. Eén membraan werd voor dit doel geschikter getest omdat het een meer uniform en stabiel gedrag vertoonde bij verschillende pekelverdunningen (20%, 50% en 85%) en 20 en 40 bar druk.

Klant (en)

Titan Salt, Koos Boersma

Deelnemende studenten, docenten, lectoren, experts etc.

Victor Manuel Torres Serrano, Bob van Bijnen, Sarah Morales (student Wetsus Academie)

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons