WaterCampus-partners Leeuwarden laten meisjes kennismaken met watertechnologie tijdens Girlsday 2016

26 apr 2016.

45 Meisjes van de Leeuwarder Schoolvereniging en het Comenius College in Leeuwarden hebben op donderdag 14 april een bezoek gebracht aan Wetsus en het Centre of Expertise Water Technology (CEW) om kennis te maken met watertechnologie. Het bezoek vond plaats in het kader van Girlsday, één van de activiteiten van VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. In heel Nederland openen honderden bedrijven op Girlsday hun deuren voor bijna tienduizend meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar.

Wetsus
Bij Wetsus gingen 22 meiden uit groep 8 van de Leeuwarder Schoolvereniging aan de slag in het lab.
Daar zuiverden ze water, wekten ze energie op uit water, maakten ze kunstmest uit urine en voerden ze analyses uit. De dag werd afgesloten met een spetterende wedstrijd, buiten op het parkeerterrein.

CEW
Het CEW liet 23 tweedeklassers havo en vwo van het Comenius College in groepjes werken met proefopstellingen in het Water Applicatie Centrum (WAC). Zo konden de meisjes onder andere kennismaken met blue energy, water ontzouten en het zandfilter. Na de lunch, in het Johannes de Doper Business Centre, was het tijd voor een quiz om te testen wat de potentiële watertechnologen hadden opgestoken van de proeven. Dat bleek aardig wat want de groepjes scoorden allemaal een ruime voldoende. De beste groepjes hadden 8 van de 11 pittige vragen goed beantwoord. Het snelste team met 8 vragen goed ging naar huis met een leuke attentie.

Over Girlsday
In heel Nederland gaan met Girlsday bijna tienduizend meisjes aan de slag met (interactieve) workshops bij honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en –afdelingen, en ontmoeten ze vrouwelijke professionals. In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Girlsday is één van de activiteiten van VHTO om de participatie van meisjes in deze sectoren in Nederland te vergroten.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons