WaterCampus Leeuwarden en EIT RawMaterials lanceren start-up-programma ‘Resourcing Water’

13 nov 2016.

WaterCampus Leeuwarden en EIT RawMaterials lanceren ‘Resourcing Water’, een programma om start-ups te ondersteunen en te stimuleren. Het programma biedt bedrijfsondersteuning aan beginnende ondernemers met innovatieve ideeën op het gebied van het terugwinnen, hergebruiken en opwaarderen van metalen, mineralen en afvalstoffen uit waterige stromen.

EIT RawMaterials is een initiatief van het EIT (European Institute of Innovation and Technology) en wordt gefinancierd door de Europese Commissie. EIT RawMaterials is het grootste grondstoffenconsortium ter wereld. De missie van het instituut is om het concurrentievermogen, de groei en aantrekkelijkheid van de Europese grondstoffensector te stimuleren door middel van betekenisvolle innovatie en begeleid ondernemerschap.
Resourcing Water biedt drie types start-up ondersteuningspakketten:

Kickstarter: om een ‘proof of concept’ (tot TRL 4) aan te tonen en een eerste business case te valideren. Het pakket, ter waarde van 30 k €, bestaat uit: business training & coaching, onderzoeksfaciliteiten voor experimenten en validatie, technische ondersteuning en kantoorruimte.

Start-up booster: om een innovatief idee in een relevante omgeving (TRL 5-7) te valideren en een gezond businessmodel te ontwikkelen. Het pakket, ter waarde van 70 k €, bestaat uit: de door Kickstarter geboden services, ondersteuning bij bescherming van het intellectuele eigendom, ondersteuning bij het verwerven van financiering, faciliteiten voor on-site demonstratie en deelname aan de Europese Watercampus Business Challenge.

Incubator: om de overgang te maken van een bewezen technologie naar een investeringswaardig bedrijf (TRL 8-9). Het pakket, ter waarde van 100 k €, bestaat uit: de diensten die worden aangeboden door Start-up booster, lidmaatschap van het Water Alliance KMO-netwerk en deelname aan het BeStart accelerator programma. Bovendien wordt de geselecteerde start-up voorzien van een lening tot 100 k € via BISON.
Start-ups en mensen met ideeën voor een start-up worden uitgenodigd om uiterlijk op 31 december 2016 een aanvraag in te dienen voor een van deze ondersteuningspakketten via resourcingwater@watercampus.nl. Omschrijf hierin in maximaal één A4tje het innovatieve idee, de huidige status van de innovatie en de benodigde bedrijfsondersteuning

De eerste selectie wordt al begin december gemaakt, wacht daarom niet te lang met het indienen van uw aanvraag! Meer informatie is hier te vinden.

Contactpersoon bij Watercampus:
Dr. Marco de Graaff
Coördinator Watercampus business support
T: +31 6 228 49 479
E: resourcingwater@watercampus.nl

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons