Uitbreiding van de WaterCampus bereikt hoogste punt

11 apr 2014.

Het afgelopen half jaar is hard gewerkt aan de uitbreiding van de WaterCampus aan de Oostergoweg te Leeuwarden. Op donderdag 10 april heeft de staalconstructie haar hoogste punt bereikt. Om deze mijlpaal te vieren kwam wethouder Henk Deinum naar de bouwplaats om het hoogste punt te plaatsen. Met een kraan hees hij de schoorsteen naar de top. Directeur Maarten Volbeda van BAM en de Raad van Bestuur Johannes Boonstra en Cees Buisman van Wetsus, de toekomstige hoofdgebruikers van het pand, begeleidden de wethouder hierbij door het bevestigen van gouden moeren in de schoorsteen.

De nieuwbouw verloopt voorspoedig en eind dit jaar kan Wetsus al in het pand terecht. Mede door de zachte temperaturen kon aannemer BAM afgelopen winter gewoon doorwerken en heeft de bouw niet stil hoeven te staan. Eind mei zal het gebouw wind- en waterdicht worden verklaard en eind 2014 wordt het gebouw opgeleverd.

Met de uitbreiding van de WaterCampus zet Leeuwarden een nieuwe stap op weg om Europese hoofdstad van Watertechnologie te worden. Water, duurzame ontwikkeling en cultuur staan centraal in het beleid van de gemeente Leeuwarden voor de komende 4 jaar. De ontwikkelingen op de WaterCampus tonen aan hoe deze onderwerpen bijdragen aan de economische kansen voor de regio.

De kunstenaars Groenewoud en Buij presenteerden hun ‘Sea of logo’s; in vervolg op de eerdere projecten ‘Stille Wetters’ en hun Aquatheek Hiermee betrekken ze de toeschouwers (omwonenden, stadsgenoten, bezoekers) via een culturele uiting bij de ontwikkeling van de WaterCampus en het thema Watertechnologie.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons