Succesvolle workshop Electo-hydrodynamische Atomisatie

21 nov 2014.

Dinsdag 4 november 2014 is op de WaterCampus Leeuwarden met succes de eerste Elektro Hydro Dynamische Atomisatie (EHDA) workshop gegeven. Deze workshop heeft bijgedragen aan de kenniscirculatie tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Binnen Nederland unieke groep van deskundigen
EHDA is een techniek welke in veel industrie├źn kan worden toegepast, zoals bij toediening van geneesmiddelen, vervaardigen van nanobuizen, enzovoort. Ook voor de watertechnologie is het een belangrijke techniek welke kan worden gebruikt bij nieuwe toepassingen, onder andere op het gebied van coagulatie- en ontziltingsprocessen. Op de WaterCampus in Leeuwarden heeft zich inmiddels een expertisegroep ontwikkeld welke op dit moment de enige groep van deskundigen op dit gebied in Nederland is.

Workshop voor bedrijfsleven en studenten
De workshop vond plaats in het Waterapplicatiecentrum (WAC) op de WaterCampus Leeuwarden waar sinds begin 2014 het EHDA Laboratorium is gesitueerd. Drie professoren gaven een lezing tijdens de workshop: Jan Marijnissen van de TU Delft, Rein Ross van Le Monge in Frankrijk en Luewton Lemos F. Agostinho, lector Water Technology aan de NHL Hogeschool. De workshop werd gevolgd door acht deelnemers bestaande uit medewerkers van High Voltage Water, Wetsus, Flora Fluids, WAC en master studenten van de Kenya University of Technology en de TU Delft. De deelnemers waren erg positief over de workshop. Naar aanleiding van deze eerste reacties wordt er nu nagedacht over een completere cursus rond EHDA in 2015.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons