Opleidingen

Een studie met water biedt verrassende perspectieven

De toekomst van de wereld wordt in belangrijke mate bepaald door hoe we met water omgaan. Daarom schreeuwt de wereld om mensen met een hart voor water. Wereldwijd is er steeds meer water nodig voor consumptie, sanitatie, industrie en landbouw. Maar hoe win je dat water; hoe maak je het geschikt voor al zijn toepassingen en hoe krijg je het daar waar de mens het wil gebruiken? Dat zijn allemaal aspecten die in een watergerelateerde studie aan bod komen. Net als het opsporen van verontreinigingen in water en het ontwikkelen van duurzame technologieën waarbij water wordt gebruikt als bron van energie en kostbare grondstoffen. Iemand met een afgeronde studie met water kan alle kanten op en een belangrijke rol vervullen in de wereld van water.

Ambieer jij een carrière in de watersector?

Leeuwarden is dé plek in Nederland waar je een opleiding kunt volgen op het gebied van water! Het CEW heeft namelijk aan een complete Doorlopende Leerlijn Water Technologie ontwikkeld. Dat houdt in dat je op alle niveau’s (MBO, HBO, Universiteit en PhD) kunt instromen in watertechnologische opleidingen en kunt uitstromen als innovatief vakman of vakvrouw, expert watertechnologie of excellent wateronderzoeker.

Welke opleidingen kun je volgen?

Nordwin College en Friesland College werken samen als MBO Life Sciences en bieden diverse watergerelateerde opleidingen aan. Na een van de opleidingen kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Voorbeelden zijn: Milieukunde bij Hogeschool van Hall Larenstein, maar ook Land- en watermanagement, Kust- en zeemanagement en Plattelandsvernieuwing. De hogescholen NHL Hogeschool en VHL Hogeschool werken samen onder de noemer Life Science & Technology. Hier kun je de Major Watertechnologie en diverse watergerelateerde minors volgen. Ook vanuit de opleiding Milieukunde bij van Hall Larenstein kun je instromen in de major watertechnologie. Bij Wetsus Academy kun je de Master Water Technology volgen.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons