Studenten promoten watertechnologie tijdens open dagen NHL en Hogeschool Van Hall Larenstein

30 nov 2016.

Watertechnologiestudenten van NHL en Van Hall Larenstein hebben, tijdens de open dagen van beide hogescholen op zaterdag 19 november, weer veel toekomstige studenten enthousiast gemaakt voor hun vakgebied. De bezoekers konden deelnemen aan speciale workshops en kregen persoonlijke voorlichting en studieadvies. Beide open dagen werden goed bezocht, de NHL trok zelfs een recordaantal bezoekers van 4400.

hoofdendraaiers
Om het vakgebied watertechnologie aanschouwelijk te maken, hadden de studenten niet alleen mooie brochures en een goed verhaal meegebracht, maar ook enkele opvallende demo’s. Opstellingen die laten zien hoe watertechnologie een bijdrage kan leveren aan een schonere en duurzamere wereld. De installatie met een ‘plassende Ken van Barbie’, die urine omzet in energie en bruikbare bestanddelen en een demo die afvalwater zuivert van micro-organismen met behulp van o.a. uv-licht, hadden het gewenste effect: hoofden draaiden, mensen bleven staan en gesprekken kwamen op gang. Wie vervolgens meer wilde weten over de inhoud van de watergerelateerde studies, milieukunde en chemische technologie, kon ieder uur terecht bij voorlichtingsbijeenkomsten.

proefstuderen
Naast open dagen organiseren de NHL en Hogeschool Van Hall Larenstein ook andere activiteiten om toekomstige studenten te helpen bij hun studiekeuze. Zo kunnen belangstellenden op 8 december een dag komen proefstuderen bij NHL of via het platform lifeatnhl.nl vragen stellen aan NHL-studenten. Van Hall Larenstein organiseert op 1 december een meeloopdag voor o.a. milieukunde en chemische technologie, de opleidingen waarmee een specialisatie in watertechnologie in het tweede studiejaar mogelijk is.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons