Studenten presenteren onderzoek ‘Natuurlijk Zwemwater’ tijdens IOB Congres

1 dec 2017.

In Leeuwarden vond op 15 en 16 november 2017 de negende editie van het IOB-congres plaats. Het internationale zwemvijvercongres (IOB staat voor: Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer) bracht gedurende twee dagen ruim 200 professionals op zwemvijvergebied uit de hele wereld bij elkaar. Maar liefst 21 nationaliteiten waren vertegenwoordigd. Tijdens lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten werden ervaringen en kennis gedeeld, onder andere uit onderzoek. Daarnaast was er een bescheiden beursvloer met stands van o.a. WaterCampus en het CEW.

Thema ‘Aan de Waterkant’
Aan de hand van het thema ‘Aan de Waterkant’ werd aangetoond dat zwemvijvers en natuurlijke zwembaden positief bijdragen aan milieuvraagstukken als natuurlijke waterzuivering, afnemende biodiversiteit en wateroverlast. In dat kader was ook de bijdrage van het CEW interessant: CEW-studenten Sigrid Feenstra en Stan Koen presenteerden de voorlopige resultaten van hun onderzoek ‘Natuurlijk Zwemwater’, dat ze uitvoerden in opdracht van het bedrijf Biotop. Dit was tevens een mooie gelegenheid om de (Engelstalige) presentatievaardigheden te oefenen. Voor een zaal vol internationale experts stonden ze beiden hun mannetje!

(Foto linksboven v.l.n.r. : Sigrid Feenstra, Stan Koen en Projectmanager Nikolaj Walraven)

Pondy Award
De Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal werd tijdens het congres winnaar van de IOB Pondy Award 2017 in de categorie Particulier Natuurlijk Zwembad en LilyPond uit Wageningen is als tweede geëindigd in de categorie Zwemvijvers. Voor meer informatie en een foto-impressie van het IOB congres klikt u hier.

In 2019 zal het 10de IOB congres in Polen plaatsvinden.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons