Studenten NHL Stenden hogeschool presenteren demo’s watertechnologie

21 jun 2019.

Het was een hele uitdaging waar twaalf eerstejaars studenten van de opleidingen Elektrotechniek, Technische bedrijfskunde en Werktuigbouw van NHL Stenden hogeschool ruim twee maanden geleden aan begonnen: bouw in acht weken tijd een aantrekkelijke, goed werkende en voor jarenlang intensief gebruik geschikte demo voor het CEW. De demo moet een watergerelateerd probleem en/ of oplossing uitbeelden en geschikt zijn om mee te nemen naar beurzen, open dagen en andere evenementen. Verdeeld over drie groepen gingen ze aan de slag. Op donderdag 21 juni was de presentatie en de opdrachtgever was blij verrast!

Groep 1 – Vaste stof uit vloeistof scheiden
De eerste groep bouwde een demo die het proces van omgekeerde osmose om zout uit water te halen uitbeeldt. De software waarmee de verschillende parameters van het proces beïnvloed kunnen worden, heeft nog wat aandacht nodig. Geïnteresseerde studenten met een ICT-gerelateerde opleiding mogen contact opnemen via communicatie@cew.nl.

Groep 1 – Vaste stof uit vloeistof scheiden

Groep 2 – Water uit lucht halen
De tweede groep bouwt nog aan een demo die een proces om water uit lucht te halen in droge gebieden uitbeeldt. Nog geen gereed product dus, maar wel een verhelderende presentatie. Foto’s van de demo volgen.

Groep 2 – Water uit lucht halen

Groep 3 – IBA-Systeem
De derde groep bouwde een demonstratiemodel van een IBA-Systeem, ofwel Individueel Afvalwater Behandelingssysteem. De demo is al helemaal klaar voor gebruik.

Groep 3 – IBA-Systeem

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons