Studenten ISA Lille brengen virtueel bezoek aan WaterCampus Leeuwarden

14 mei 2020.

Ieder jaar brengen internationale studenten van het ISA Lille Institute of Life Sciences, een hogeschool voor bio-engineering en agricultuur, samen met hun docenten een bezoek aan Nederland. Het doel van deze bezoeken is om meer te leren over het onderwerp watertechnologie. Om dat te bereiken worden in een meerdaags programma allerlei relevante bedrijven, instellingen en locaties aangedaan, waaronder WaterCampus Leeuwarden. Een fysiek bezoek zat er dit jaar niet in, zodat er besloten werd om de locaties zoveel mogelijk virtueel aan te doen. Dat bleek heel goed te lukken. Het online platform GoToWebinar vormde de basis voor het bezoek aan WaterCampus op donderdag 14 mei 2020.

Na een korte introductie en een rondleiding over het terrein door middel van luchtfoto’s en twee korte films, vertelde projectmanager Maarten Trilsbeek het verhaal van  WaterCampus. De in totaal 17 ingelogde studenten, met nationaliteiten die uiteenliepen van Braziliaans tot Roemeens, toonden zich zeer geïnteresseerd. Met hun inhoudelijke vragen stelden ze de presentatoren op de proef. Zo vroeg een student of het gebruik van cellulose uit afvalwater als afdruipremmer in asfalt, behalve het recyclingaspect, ook qua eigenschappen nog voordelen had ten opzichte van traditionele afdruipremmers. Het antwoord? “Euh… tja, dat zoeken we nog even op!”

Na Maarten Trilsbeek was het de beurt aan stagiaire Marin Middel om haar afstudeerproject over het spoelwater van AW Materieel te presenteren. Het bezoek werd afgesloten met een waterweetjes-quiz via Kahoot, gepresenteerd door stagiaire communicatie Ilse Betten. De winnaar, afkomstig uit Frankrijk, krijgt via de post een prachtige CEW-bluetooth speaker.

Hoewel het bezoek erg leuk en leerzaam was voor alle partijen, hopen we de studenten volgend jaar weer live te mogen ontvangen in Leeuwarden.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons