Studenten doen literatuuronderzoek

27 aug 2014.

CEW biedt studenten de mogelijkheid om, in het kader van hun HBO opleiding Chemische Technologie(CT) aan NHL/VHL, literatuuronderzoek te doen op gebied van watertechnologie. Op dit moment zijn drie studenten bezig met een literatuuronderzoek voor verschillende projecten van het CEW.

Toepassen van coagulatie om kleurstoffen te verwijderen
Andries Louw Wolthuizen, doet literatuuronderzoek naar het toepassen van coagulatie om kleurstoffen uit afvalwater te verwijderen. Dit doet hij in opdracht van het CEW voor het project ‘Verwijderen van kleur uit proceswater’ bij Huhtamaki papierfabriek. Huhtamaki wil afvalwater hergebruiken als proceswater. Omdat Huhtamaki verschillende kleuren producten maakt, moeten hiervoor de kleurstoffen verwijderd worden. De vraag aan Wolthuizen is of met specifieke vlokmiddelen deze kleurstoffen te verwijderen zijn.

Hydrothalciet voor de verwijdering van fluoride uit water
Tim van der Drift, doet een literatuuronderzoek voor het CEW project ‘Toepassing van hydrothalciet in de waterbehandeling’. Voor Kisuma Chemicals in Veendam doet het CEW een project waarin gekeken wordt naar de toepassingsmogelijkheden voor het materiaal hydrothalciet. Dit wordt tot nu toe vooral gebruikt als bestanddeel van PVC.

Phenton reactive voor verwijderen gewasbeschermingsmiddelen
Het derde literatuuronderzoek wordt gedaan door Douwe Hoekstra binnen het project ‘Verwijderen gewasbeschermingsmiddelen uit spuiwater van de glastuinbouw’. Het spuiwater van glastuinbouw bevat restanten ijzer(chelaat), dit is een nutriënt die gedoseerd wordt aan het gietwater. Bij UV-H2O2 wordt waterstofperoxide gebruikt. Het vermoeden is dat een deel van de afbraak van gewasbeschermingsmiddelen veroorzaakt wordt door de Phenton reactie, hierbij treedt ijzer als katalysator op in een afbraakreactie met waterstofperoxide.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons