Studenten CEW presenteren toegepast onderzoek tijdens Wetsus Congres

29 sep 2017.

Op 9 en 10 oktober wordt het jaarlijkse Wetsus congres in De Harmonie in Leeuwarden gehouden. Maandag 9 oktober zal de ochtend worden afgetrapt met verschillende blikken op het thema van dit jaar: ‘Synergie in onderzoek en innovatie’. Met onder andere Robert-jan Smits (Europese Commissie), Prof. Jean Fréchet (KAUST University, Saudi Arabia) en George Hawkins (DC Water, USA).

Na de parallelsessies in de middag, gaat het programma dinsdag verder met de focus op wetenschap.
Verschillende wetenschappelijke topics zullen besproken worden in tien parallelsessies. Maar er is ook ruimte voor toegepast onderzoek. Zo vult het Centre of Expertise Water Technology een sessie in over ‘The Triple Helix concept in applied water technology’. Met o.a. een presentatie van Miriam Korstanje van het Platform Bèta Techniek over ‘Public-private partnerships of education and business sectors’ en dr.ir. Mateo Mayer over ‘The removal of pesticides from greenhouse water in Berlikum, from idea to product in 1.5 years with a multidiciplinary team’.

Posterpresentaties
Posterpresentaties worden verzorgd door studenten van Van Hall Larenstein en NHL Hogeschool die stagelopen bij het CEW. Zo zal Esther de Kroon een toelichting geven op het ‘Moerasdak-project’, een mogelijke duurzame en innovatieve zuiveringstechnologie die ingezet kan worden voor het behandelen, zuiveren en hergebruiken van erfwater op veehouderijbedrijven. Melvin de Ruiter behandelt het ‘Kwelwater-project’ dat zich richt op het centraal behandelen van kwelwater in de provincie Friesland. Het onderzoek is opgesplitst in twee delen: technologie (ontzouten) en ecologie (habitat en teelt).

Kijk voor meer informatie op de website van Wetsus (Engels).

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons