Student in the spotlight: Wesley van Doorn

1 nov 2019.

Mijn naam is Wesley van Doorn, ik ben 20 jaar oud en kom uit IJsselstein. Ik studeer Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) aan de Hogeschool Utrecht. Deze studie heb ik gekozen omdat ik biologie altijd erg leuk heb gevonden en omdat de opleiding nog redelijk breed is qua beroepskeuze. Je krijgt er naast theorie ook veel praktijklessen, waardoor je goed leert omgaan met problemen die je op het lab kunt tegenkomen, dit is erg handig voor later.
De eerste keer dat ik over het CEW hoorde was eigenlijk per toeval. Ik kreeg via een kennis een berichtje doorgestuurd met daarin een vacature van het CEW voor stagiaires. Omdat ik watertechnologie erg interessant vind, heb ik besloten om te solliciteren. Er zijn binnen de watertechnologie altijd mogelijkheden om processen te optimaliseren en er zijn in Nederland veel bedrijven actief op het gebied van watertechnologie, de baanperspectieven zijn dus goed.

Mijn stageopdracht betreft het onderzoeken en valideren van online-technieken om biofilms te monitoren. Deze technieken zijn wel beschikbaar, in de vorm van sensoren, maar niet gevalideerd voor het monitoren van biofilms onder verschillende condities. Iedere sector heeft zijn eigen specifieke omstandigheden. Het doel van dit project is om de verschillende online-monitoringtechnieken met elkaar te vergelijken. Zo moet per sector duidelijk worden welke techniek het beste is en waarom. Wat ik erg leuk vind aan deze stage is de afwisseling tussen literatuuronderzoek en praktijkonderzoek, waardoor je niet alleen maar op kantoor zit of alleen maar op het lab staat. Helaas is mijn project nog niet helemaal van start gegaan, tot nu toe heb ik dus nog weinig op het lab gestaan. Wel heb ik al een paar keer in het Waterapplicatiecentrum (WAC) gewerkt, maar dus nog niet voor mijn (eigen) voornaamste project. Het belangrijkste wat ik tot nu toe heb geleerd, is dat er in de praktijk veel meer komt kijken bij de uitvoering van een project dan op school. Op school is alles voorgekauwd en hoef je alleen maar de uitvoering te doen. Bij het CEW moet je zelf echt goed nadenken over wat je gaat doen en hoe je dit precies gaat aanpakken, omdat er nog geen (volledige) protocollen zijn. Dit vind ik zelf erg fijn omdat je door iets zelf op te zetten er meer van leert.

Ik woon momenteel in Leeuwarden omdat de afstand tussen IJsselstein en Leeuwarden erg groot is. Ik heb er een studio gehuurd in het gebouw Markt058, dat per augustus 2019 open is. Alles in de woning is dus nog nieuw. Het is erg fijn dat de studio gemeubileerd is opgeleverd, aangezien de verhuizing (waarschijnlijk) tijdelijk is. Het is ook erg fijn dat je er een eigen keuken en badkamer hebt. Markt058 is een erg leuke plek om te wonen, omdat er veel andere (internationale) studenten wonen. Iedereen is op zoek naar vrienden en het is hier erg makkelijk om hier nieuwe mensen te leren kennen. Leeuwarden vind ik tot nu toe een erg leuke stad, maar het is wel jammer dat het zo ver weg is van Utrecht. Hierdoor is het lastig om in het weekend met vrienden af te spreken. Naast mijn stage werk ik om het weekend als gastheer in een bejaardentehuis te IJsselstein. Hierdoor kom ik dus nog wel regelmatig in de buurt van mijn familie en vrienden in IJsselstein en omstreken.
Op de korte termijn ben ik van plan of mijn hbo-opleiding af te ronden. Voor de lange termijn oriƫnteer ik me op een master. Bijvoorbeeld in biomedical sciences, biomolecular sciences of (bio)technologie. Een keuze heb ik nog niet kunnen maken, maar ik ben van plan om een meeloopdag te doen om er achter te komen welke master het beste bij mij past.

Een stage bij het CEW zou ik wel aanbevelen, omdat er een goede afwisseling is tussen theoretisch en praktisch werk. Het CEW biedt ruimte om jezelf goed te ontwikkelen en zelfstandig aan een project te werken. Mochten er problemen zijn, dan kan de researcher of projectmanager alsnog helpen.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons