Student in the spotlight: Tisha Elzinga

25 mei 2023.
  • Naam: Tisha Elzinga
  • Leeftijd: 17 jaar
  • Uit: Gytsjerk
  • Opleiding: Content Creator, Friesland College, Leeuwarden

Mijn naam is Tisha Elzinga, ik ben 17 jaar oud en ik kom uit Gytsjerk. Momenteel doe ik de opleiding Content Creator op het Friesland College in Leeuwarden. Naast school volg ik elke week toneellessen bij Podiumschool. Daar zit ik nu vier jaar en heb ik al verschillende voorstellingen gemaakt en gespeeld. Ook vind ik het superleuk om te windsurfen. Dit heb ik afgelopen zomer niet kunnen doen door een knieblessure, dus deze zomer ben ik zeker van plan dit weer op te pakken. 

Hoe ben je bij het CEW terechtgekomen? 

Eerlijk gezegd kende ik het CEW nog niet, maar aan het begin van dit schooljaar ging een vriendin van mij er stagelopen. Zij vertelde mij zoveel positieve dingen, zoals dat ze er super veel leerde, ze veel vrijheid had en er hele leuke mensen waren. Dus toen haar stage bijna afgelopen was heb ik een mail gestuurd en twee weken later mocht ik al beginnen. 

Welk project werk je aan? 

Tijdens mijn stage werk ik niet aan een vast project zoals anderen, maar houd ik mij bezig met de sociale media, met name Instagram. Mijn rol is het maken van content gericht op de doelgroep. Op Instagram is de doelgroep vooral jongeren, die hier mogelijk stage kunnen lopen. Het account moet dus jongeren een goed beeld geven van het CEW. De uitstraling en inhoud van het account zijn de afgelopen jaren weinig veranderd en een beetje verouderd. Samen met een mede-stagiair ga ik daar verandering in brengen. We gaan de huisstijl aanpassen en nieuwe content bedenken. Vanuit school heb ik veel vrijheid in wat ik wil leren tijdens mijn stage, dus alles waar ik mee bezig ben sluit supergoed aan op mijn interesses  

Wat vind je het leukste aan je stage? 

Bij het CEW heb ik alle vrijheid om te leren en te doen waar ik interesse in heb. Ik wilde graag bezig zijn met het maken van video’s, het schrijven van teksten en fotografie. En dit kan omdat ik de ruimte heb om zelf met nieuwe ideeën te komen en ze uit te voeren. Er is altijd iemand die me kan begeleiden zodat mijn idee ook goed tot stand komt. Bij het CEW ligt de focus echt op het opleiden van studenten waardoor ik de mogelijkheid heb om veel nieuwe dingen te leren. 

Wat vind je niet leuk of moeilijk bij het CEW? Of is er iets waar je tegenop ziet? 

Ik vind het soms vervelend dat ik de hele dag op kantoor achter mijn laptop bezig ben. Het leukste aan Content Creator vind ik juist het maken van de content, zoals het filmen en fotograferen. Soms mis ik de creativiteit een beetje, waardoor het soms dan lastig is om nieuwe dingen te bedenken. Ik vind het prettig als ik op een dag bijvoorbeeld meerdere interviews heb waarvoor ik moet filmen of fotograferen. Dan ben ik ook gemotiveerder om de content te bewerken en er een mooi eindproduct van te maken.  

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd? 

Het belangrijkste wat ik tot nu toe heb geleerd, is het omgaan met feedback. Ik ben van nature erg perfectionistisch, dus ik wil iets graag helemaal goed hebben voordat ik het aan iemand laat zien. Maar juist door het maken van fouten en het ontvangen van feedback hierop leer je nieuwe dingen. Tijdens mijn stage heb ik altijd andere stagiairs om me heen die ik om hun mening kan vragen. Het kwam goed uit dat zij ook onder de doelgroep vallen. Bovendien kan ik ook gemakkelijk mijn begeleider om hulp vragen. 

Wat zijn je plannen na je stage? 

Na mijn stage zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding waarin ik nog een half jaar stage moet lopen en mijn examens moet afronden. Als alles goed gaat ben ik op mijn 18e klaar met mijn opleiding. Ik heb nog geen idee wat voor werk ik wil gaan doen, dus ga ik waarschijnlijk verder studeren. Content Creator vind ik superleuk en daar zou ik graag verder in willen, maar misschien kies ik ook wel wat anders. Alle mogelijkheden zijn nog open, dus voor nu richt ik mij eerst op het afronden van mijn huidige studie.  

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons