Student in the spotlight: Thijs Timmer

16 apr 2020.
  • Leeftijd: 22 jaar
  • Woonplaats: Vriezenveen
  • Opleiding: 4e jaar Chemie op Hogeschool Saxion in Enschede
  • Hobby’s: basketballen en bierbrouwen met vrienden in onze eigen brouwerij ‘Brewery42’

Scheikunde vond ik altijd al een erg leuk vak op de middelbare school, met name het technische gedeelte hiervan. Daarom heb ik voor de opleiding Chemie gekozen. Mijn 3e en 4e jaar bestaan uit een project, een minor, een stage en een afstudeerstage. Op dit moment ben ik bezig met de gewone stage, dus na de zomer zal ik beginnen met afstuderen.

Via een docent hoorde ik dat er stageplekken beschikbaar waren bij het CEW in Leeuwarden. Toen heb ik me verdiept in de opdrachten die er waren en die leken me erg interessant.

Een van de projecten waar ik nu mee bezig ben gaat over het bestrijden van biofilm. De klant van het CEW heeft een sensor ontwikkeld die natrium in water meet. Maar hier gaan bacteriën aan hechten waardoor er een laagje op komt. Door dat laagje biofilm kan deze sensor de metingen niet meer doen. Ik moet het apparaat gaan testen dat dit laagje moet tegenhouden. Dit project is voor mij uitdagend omdat ik mag werken met de volledige opstelling en omdat ik veel zelf kan invullen. Aangezien het project een beetje buiten mijn vakgebied valt, leer ik er veel van.

Mijn tweede project gaat over klimaatbestendig bouwen. Hier werk ik aan samen met een student chemische technologie. Voor dit project moeten we experts in klimaatbestendig bouwen interviewen. Vanwege het Coronavirus kunnen we momenteel niet interviewen, dus staat het project op een laag pitje. Gelukkig kan ik wel verder met het eerste project omdat ik hier nu nog veel literatuuronderzoek voor kan doen.

Of ik mijn afstudeerstage ook bij het CEW ga doen weet ik nog niet. Ik denk dat ik, ondanks dat ik Leeuwarden een leuke stad vind, weer terug wil naar Twente. Wel zou ik een stage bij het CEW aanraden aan iedereen! De opdrachten die je hier kan doen zijn erg divers, er is een leuke sfeer en de begeleiding is heel goed. En de soep die we in de pauze krijgen is altijd erg lekker 😉 !

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons