Student in the spotlight: Soeleka Mohamed

18 apr 2023.
  • Naam: Soeleka Mohamed
  • Leeftijd: 24
  • Uit: Dokkum
  • Opleiding: Biotechnologie, Van Hall Larenstein Hogeschool

Mijn naam is Soeleka Mohamed, ik ben 24 jaar en ik kom uit Dokkum. Momenteel studeer ik Biotechnologie met een major in Forensische wetenschappen aan het Van Hall Larenstein. De basis van Forensische wetenschappen is het zoeken naar sporen die je vertellen wat er is gebeurd, bijvoorbeeld bij een misdrijf. Van jongs af aan ben ik altijd al heel nieuwsgierig geweest naar het hele verhaal achter een gebeurtenis, dus deze opleiding sprak me meteen aan. Nu ik ouder ben weet ik dat ik nooit alles zal weten, maar het gevoel om constant puzzels op te lossen bevalt me goed. Naast mijn studie lees ik graag fantasy, thrillers en sciencefiction boeken. Maar ook bowlen, lasergamen, bordspellen, kaartspellen, videogames en wandelen vind ik erg leuk om te doen. 

Hoe ben je bij het CEW terechtgekomen? 

Om eerlijk te zijn kende ik het CEW nog niet, maar mijn stagecoördinator raadde het bedrijf aan. Op de website las ik dat het CEW een onderzoeksinstituut is op het gebied van water en duurzaamheid en dat vond ik interessant. Via een mailtje kwam ik in contact met talent manager Maarten Trilsbeek en hij had een paar weken later een passend project voor mij. 

Aan welk project werk je? 

Mijn stage gaat over de productie van vluchtige vetzuren uit slib van de zuivelindustrie. Het doel is om erachter te komen onder welke condities het slib het beste fermenteert daarmee de meeste vluchtige vetzuren produceert. Deze worden dan weer gebruikt als voeding voor bacteriën die bioplastics maken. Fermentaties en chemische analyses komen beide terug in mijn opleiding, daarom sluit het project goed aan. Momenteel doe ik samen met mijn projectbegeleider het voorwerk, waarbij een literatuuronderzoek en het bedenken van de methode mijn taken zijn. Door regelmatig te overleggen houdt zij mij op het juiste spoor.  

Wat vind je niet leuk of moeilijk aan je stage bij het CEW? 

Voor mijn project moeten veel dingen worden overlegd en afgestemd, dus er zijn vaak meetings met veel verschillende personen. Daarbij heeft iedereen ook nog eens zijn of haar eigen ideeën, wat al met al best overweldigend kan zijn. 

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd of wil gaan leren? 

Ik zou mijn communicatie-skills graag verder ontwikkelen. Tijdens mijn vorige stage merkte ik dat ik het te druk kreeg en dat dit mijn werk negatief beïnvloedde. Ik vond het echter lastig om dit aan te geven bij mijn begeleider. Hiervan heb ik voornamelijk geleerd dat het belangrijk is dat je aangeeft wat je nodig hebt en dat alles wat je zegt ook duidelijk is voor anderen. Omdat ik soms nog twijfel of ik duidelijk ben in mijn communicatie wil ik hier tijdens deze stage graag verder in groeien.  

Wat zijn je plannen na deze stage? 

Na mijn stage bij het CEW wil ik graag aan het werk. Tijdens mijn vorige stage merkte ik dat de coronacrisis mijn persoonlijke leven heel erg beïnvloedde en ik een pauze nodig had. Daardoor doe ik nu al best lang over mijn studie Biotechnologie en kan ik niet wachten om alles wat ik heb geleerd toe te passen in de praktijk. Later wil ik vast nog wel een master doen, maar voor nu wil ik eerst het werkveld in. Wat voor werk ik wil gaan doen weet ik nog niet precies, maar ik sta voor heel veel dingen open. Microbiologie is een vak waar ik wel bekend mee ben, maar chemie vind ik ook leuk. Natuurlijk kan ik ook gebruikmaken van mijn forensische diploma en bijvoorbeeld bij de politie terechtkomen. Voor nu staan alle opties nog open.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons