Student in the Spotlight: Siem van Kammen

14 mrt 2023.
  • Naam: Siem van Kammen
  • Leeftijd: 21 jaar
  • Uit: Almelo
  • Opleiding: Hbo Chemie, Saxion hogeschool, Enschede

Mijn naam is Siem van Kammen, 21 jaar en ik kom uit Almelo. Ik studeer Hbo Chemie aan het Saxion in Enschede. Ik woon nu een maand in Leeuwarden om mijn afstudeerstage te doen bij het CEW. Naast mijn studie vind ik het leuk om sportief bezig te zijn met bijvoorbeeld mountainbiken, voetballen of gewoon naar de sportschool gaan. Omdat ik nu in Leeuwarden woon kan ik op doordeweekse dagen niet meer voetballen, maar probeer ik wel vier keer per week naar de sportschool te gaan.

Hoe ben je bij CEW terechtgekomen?

Vorig jaar heb ik een stage gedaan in Enschede, ook in het vakgebied watertechnologie, en daar heb ik iemand ontmoet die had stage gelopen bij het CEW en nu een master doet bij Wetsus Academy. Hij raadde mij CEW aan omdat hij er een hele leuke en leerzame stage had. Het vakgebied watertechnologie sprak mij meteen aan en CEW heeft altijd veel stagiairs, dus dacht ik dan moet het wel een leuke plek zijn!

Aan welk(e) project(en) werk je bij CEW?

Tijdens mijn stage werk ik aan een onderzoeksopdracht van het bedrijf Ferr-Tech. Zij produceren FerSol, een sterke oxidant die tijdens dit onderzoek getest zal worden als alternatief voor de clean-in-place procedure en als middel voor afvalwaterbehandeling van een grote zuivelgigant. In het onderzoek gaan we de reinigingscapaciteit en mogelijkheden voor waterrecycling testen. Tijdens mijn stage ga ik hiervoor veel literatuuronderzoek doen en ga ik een deel van de analyses uitvoeren op het afvalwater. Deze hebben betrekking op de kwaliteit van het water en hoe goed het middel heeft schoongemaakt.

Wat is je dagelijkse routine bij het CEW? 

Elke dag kom ik rond 9 uur binnen en begin eerst met een kopje koffie. Dan ga ik de hele ochtend op mijn laptop aan het werk. Omdat ik praktisch nog niks voor het project kan doen ben ik met mijn plan van aanpak bezig. Dus wat voor experimenten wil ik gaan doen en hoe ga ik de data verwerken. Om 12 uur hebben we even pauze en gaan we met z’n allen soep eten en spelen we een potje pingpong. De rest van de middag ga ik weer aan het werk achter mijn laptop. In de laatste week van maart vindt het schoonmaken van de pilot plaats, dus dan moet ik ook een aantal dagen naar Utrecht. Daar ga ik samples nemen om die hier op het WAC te analyseren.  

Wat vind je het leukste aan CEW? 

Bij het CEW vind ik dat er een hele fijne werksfeer is die echt berust op vertrouwen. Ik heb hier niet het gevoel dat iemand mij de hele tijd controleert, want er wordt gewoon op vertrouwd dat je je werk doet. Het is ook fijn dat je met een groep stagiairs van verschillende opleidingen en scholen bij elkaar zit, want zo kun je elkaar altijd vragen voor hulp. Dit zorgt voor een hele fijne en gezellige werksfeer waarbij iedereen gelijk is en je echt onderdeel bent van het team. 

Is er iets wat je minder leuk of moeilijk vindt aan je stage bij CEW? 

De gezelligheid op kantoor zorgt ervoor dat is soms wat minder productief ben. Dat is niet handig als je verslagen moet schrijven. In het verleden vond ik verslagen schrijven op zich al vervelend, maar sinds ik hiervoor op school richtlijnen heb gekregen, gaat het prima en vind ik het een stuk leuker. 

Wat ga je na deze stage doen? 

Na deze stage ben ik klaar met mijn studie en ben ik van plan een tweejarige master te doen op Wetsus Academy. Daarna ga ik denk ik aan het werk, maar heel specifiek weet ik nog niet wat voor werk ik wil gaan doen. Op mijn school in Enschede zit een lectoraat watertechnologie, waar ik wel graag zou willen werken. Het lijkt mij leuk om daar twee of drie dagen les te geven en de andere dagen onderzoek te doen of mensen te begeleiden met projecten vanuit het lectoraat. 

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons