Student in the spotlight: Nadia van Kooten Townsend

21 nov 2022.

Naam: Nadia van Kooten Townsend
Leeftijd: 17 jaar
Uit: Engeland
Opleiding: Mediavormgever en gamedesign, Friesland College

Mijn naam is Nadia van Kooten Townsend, ik ben opgegroeid in Engeland en woon sinds 2020 in Leeuwarden met mijn ouders en zusje. In het begin was dat wel even wennen: een ander land, een andere omgeving én een andere school. Maar gelukkig vond ik het hier al snel leuk. Het gaat nu veel beter op school en ik doe de dingen die ik leuk vind. Bijvoorbeeld tekenen en dingen ontwerpen, zoals logo’s, posters en infographics. Momenteel zit ik in het tweede leerjaar van de mbo-4-opleiding Mediavormgever en gamedesign op het Friesland College in Leeuwarden. Deze opleiding sluit perfect aan bij mijn creatieve hobby’s!

Deze stageplek bij het CEW heb ik gevonden via mijn coach. In eerste instantie ging ik alleen op zoek omdat dat nu eenmaal moet van school, maar bij deze stage had ik meteen echt een goed gevoel. Ten eerste omdat CEW veel samenwerkt met internationale studenten en ten tweede omdat je in een echt professionele werkomgeving terechtkomt met onderzoekers en begeleiders. Ik wist meteen dat ik hier veel kon leren. De begeleiding vind ik tot nu toe erg fijn. Ik weet precies wat ik moet doen voor een project, omdat het heel duidelijk wordt uitgelegd. Ook krijg ik altijd eerlijke feedback op mijn werk en is er ruimte om mijn eigen mening te geven. Iedereen is superaardig en je wordt hartelijk verwelkomd bij de ‘CrEW’.

Ik begin de dag hier altijd met koffie of chocolademelk en dan ga ik een lijst maken met de dingen die ik af moet hebben of waar ik mee moet beginnen. Daarna ga ik aan de slag met de projecten en stuur ik e-mails voor feedback. Nadat ik de feedback heb gekregen schrijf ik dat op in een boekje en daar ga ik de volgende dag dan mee aan de slag.
Momenteel ben ik onder meer bezig met een logo redesign. Ik mag het CEW-logo met verschillende thema’s redesignen, met als inspiratie de Google-search pagina logo’s. Ook ben ik bezig met een nieuwe stijl om de onderzoeksprojecten van het CEW naar buiten toe beter te laten zien, bijvoorbeeld op de website en in postervorm. Dit project doe ik samen met onderzoekers en de studenten die het onderzoek uitvoeren.

Ik loop nu bijna 2 maanden stage bij het CEW en ik heb al best veel dingen geleerd over het bedrijf en over hoe ik de klussen het beste kan aanpakken. Doordat ik bezig ben geweest met het project logo redesigns weet ik nu hoe belangrijk het is om onderzoek te doen. Welke stijl past bij het bedrijf? Wat is het doel? Al deze dingen moet je meenemen in je ontwerp. Van feedback leer ik om op een nieuwe manier werk aan te leveren en om mezelf te verbeteren.

Na deze stage bij het CEW ga ik nog bij een ander bedrijf stagelopen. Momenteel onderzoek ik wat het beste bij mij past. Daarna weet ik het nog niet precies. Ik moet nog veel dingen uitzoeken hier in Nederland, maar ik denk dat ik verder ga studeren op het hbo in dezelfde richting die ik nu doe op het mbo.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons