Student in the spotlight: Marin Middel

25 sep 2019.

Mijn naam is Marin Middel, ik ben 21 jaar oud en ik woon in de stad Groningen, waar ik ook geboren ben. Ik studeer Biotechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden, met als major Bioprocess Engineering. In september ben ik begonnen met mijn afstudeerstage bij het CEW. Ik heb heel veel zin in het komende halfjaar en hoop veel te leren bij het CEW!

Eigenlijk heb ik altijd al geweten dat ik iets in deze richting wilde studeren. Het zit ook een beetje in de genen, mijn neef doet dezelfde opleiding en mijn vader heeft ook een tijdje biotechnologie gestudeerd. Eerst wilde ik Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek gaan doen, maar daarmee maak je direct al heel veel keuzes. Na een bezoek aan de open dag van Van Hall Larenstein wist ik het helemaal zeker: het wordt Biotechnologie! Hiermee heb je een bredere basis en kun je later nog veel kanten op. De major Bioprocess Engineering heb ik gekozen omdat er veel vakken in voorkomen die me goed liggen. Daarnaast is het een richting waarin je goed je eigen ideeën kwijt kunt en dat spreekt mij aan.

Mijn projectstage deed ik vorig jaar bij Paques. Daar hoorde ik al over het CEW omdat zij de monitoring doen van het Paques Anammox-project. Via mijn slb’er kwam ik er achter dat het CEW stagiairs zocht. Dat resulteerde in een sollicitatiegesprek en nu zit ik dus hier. Ik ga bij het CEW onderzoek doen naar spoelwater dat gebruikt is voor het reinigen van ondergrondse containers. Welke afvalstoffen zitten er in het water en hoe kunnen die er het beste uit gehaald worden etc. . Het betreft voornamelijk een literatuurstudie.

Water is helemaal mijn ding. Van mezelf ben ik altijd al vrij milieubewust geweest en vanuit de watertechnologie is daar heel veel mee te doen. Tijdens mijn stage bij Paques werd mijn belangstelling voor watertechnologie nog verder aangewakkerd. Wat het extra leuk maakt voor mij persoonlijk is de wiskunde, die is bij water veel boeiender dan bij bodem en lucht.

Bij mijn vorige stages stonden de kaders van de projecten al helemaal vast. Tijdens deze stage bij het CEW ben ik betrokken vanaf het allereerste begin en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Dat is nu al inspirerend en leerzaam. De eerste weken was het wel even wennen, omdat ik ineens heel veel achter mijn laptop moest zitten om me in te lezen, maar straks kan ik ook vaker naar buiten en naar het Waterapplicatiecentrum. Tijdens mijn eerste week had ik ook al direct een vergadering met de klant. Dat was best spannend, maar het ging gelukkig goed.

Volgend jaar wil ik misschien de master Water Technology gaan doen bij Wetsus Academy, dat lijkt me erg interessant!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons