Student in the spotlight: Juliette Rustveld

24 okt 2019.

Mijn naam is Juliette Rustveld, ik ben 21 jaar oud en kom oorspronkelijk van Aruba, Noord Cura Cabai om precies te zijn. Toen ik in 5 havo zat besloot ik om in Nederland te gaan studeren. Omdat ik exacte vakken leuk vind, wilde ik graag Chemie doen en dat kan op Aruba niet. Nederland is een financieel aantrekkelijk alternatief, omdat Aruba bij Nederland hoort waardoor ik bijvoorbeeld gewoon studiefinanciering krijg.
De keuze is uiteindelijk gevallen op de bachelor Chemie aan Saxion Hogeschool in Enschede. Binnen mijn studie richt ik mij vooral op duurzaamheid en de groene economie. Toen ik op de havo zat op Aruba, kwam Wubbo Ockels een keer langs om te vertellen over duurzaamheid. Dat maakte zoveel indruk op mij dat ik vanaf dat moment zeker wist: van deze beweging wil ik ook deel uitmaken!

Zodoende besloot ik ook om mee te gaan met een excursie naar het Centre of Expertise Water Technology in Leeuwarden, georganiseerd door studievereniging Archimedes van Saxion. Ik had eigenlijk nog nooit gehoord van het CEW en WaterCampus, de chemisch technologen zijn meer bezig met watertechnologie, maar water is een belangrijk en onderbelicht onderwerp als het gaat om duurzaamheid, dus leek het me interessant.
Tijdens de excursie kregen we een presentatie van CEW-projectmanager Maarten Trilsbeek. Na afloop van de presentatie raakte ik met hem in gesprek over de stagemogelijkheden bij CEW en zodoende zit ik nu hier.
Mijn onderzoek gaat over het monitoren van diverse soorten nieuwe IBA-systemen (IBA=Individuele Behandeling Afvalwater) voor de wijk Oosterwold in Almere. Het doel is om de kwaliteit van het effluent nog verder te verbeteren. Hiervoor worden er monsters genomen opgestuurd naar WLN voor analyse. Mijn taak is onder andere om de ruwe resultaten van de analyses te interpreteren en aan de klant, provincie Flevoland, te rapporteren. Ik heb nooit eerder in een dergelijke projectvorm gewerkt, dus het is voor mij erg leerzaam. Tot nu toe deed ik alleen laboratoriumwerk.

Voor mijn stage woon ik tijdelijk in Leeuwarden. Ik vind het een mooie stad en het was bovendien erg gemakkelijk om er een kamer te vinden. Deze vond ik in Markt058, een leuke woonplek, speciaal voor studenten gemaakt. In tegenstelling tot andere kamers kun je hier als student vanaf 18 jaar huurtoeslag krijgen, dat is mooi meegenomen. Daarnaast leg je er snel contact met andere studenten, bijvoorbeeld in de gemeenschappelijke ruimte met tafeltennistafel. Ik ken verder niemand in Leeuwarden, dus daar ben ik blij mee.

Na mijn stage wil ik eerst mijn studie afmaken. Daarna ga ik misschien nog de master Sustainable Energy Technology doen aan de UT. Maar wie weet loopt het heel anders en vind ik eerst werk. Of ik CEW zou aanraden als stageplek? Dat doe ik nu al volop bij studiegenoten die ook geïnteresseerd zijn in watertechnologie, de sfeer is hier echt leuk!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons