Student in the spotlight: Jitse Meijer

20 nov 2023.
  • Leeftijd: 23
  • Uit: Drouwenermond
  • Studie: Biologisch en medisch laboratoriumonderzoek, NHL Stenden, Emmen

Mijn naam is Jitse Meijer en ik doe de studie Biologisch en medisch laboratoriumonderzoek op NHL-Stenden Hogeschool in Emmen. Momenteel zit ik in het vierde en laatste jaar en doe ik mijn afstudeerstage bij CEW. Hier ga ik werken aan een project in het lab. Dit project houdt in dat ik in samenwerking met Wetterskip Fryslân een nieuw product als uitbreiding voor de waterzuivering ga testen. Mijn hobby’s zijn gamen en sport kijken, voornamelijk voetbal en Formule 1. Daarnaast houd ik heel veel van muziek en ga ik vaak naar festivals. House-festivals zijn mijn favoriet.

Waarom heb je voor CEW gekozen?

Ik heb gekozen voor CEW omdat dit mij de meest interessante en uitdagende stageplek leek. Alles eraan is nieuw voor mij. Vooral het werken met internationale studenten spreekt me erg aan. Dit zie ik ook als een kans om mijn Engels een beetje bij te spijkeren. Daarbij is het een uitdaging omdat de plek voor mij nieuw is, omdat ik voor het eerst op kamers ben gegaan en omdat de watertechnologie voor mij een nieuw vakgebied is. 

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Ik heb eigenlijk al veel geleerd. Op dit moment ben ik bezig met het aanleren van projectmatig werken. Dit omvat het samenwerken met bedrijven, effectieve communicatie met hen en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Het opstellen van mijn eigen plan en vervolgens communiceren met de bedrijven over dit plan behoort ook tot mijn taken. Op basis van deze communicatie pas ik het plan dan weer aan. Een degelijke planning is hierbij van essentieel belang.

Is er iets bij het CEW wat je leuk of juist niet leuk vindt?

Jitse Meijer

Tot nu toe heb ik hier een fijne tijd, ik heb het echt naar mijn zin. De vaste medewerkers zijn leuk en ik kan het goed vinden met mijn medestagiairs. Elke maand mogen we zelf een teamuitje organiseren, dit is goed voor de teambuilding. Hierdoor spreek je elkaar een stuk gemakkelijker aan als je hulp nodig hebt met het een of ander. Minpunten heb ik op dit moment niet, het is leuk, gezellig en goed geregeld allemaal. Het grootste pluspunt is misschien wel de tafeltennistafel in het atrium van het gebouw. Hier kom je gemakkelijk in contact met mensen van andere bedrijven binnen WaterCampus, zoals Wetsus. Zij beschikken soms over kennis waarvan ik weer kan profiteren binnen mijn project.

Wat zijn je toekomstplannen?

Na februari 2024 hoop ik afgestudeerd te zijn. Daarna wil ik aan het werk gaan en geld verdienen. Ik heb al met verschillende bedrijven gesprekken gevoerd, waaronder mijn oude stageplek en zij hebben al interesse getoond. Binnenkort hoop ik nog meer bedrijven te spreken en dan ga ik afwegen wat ik leuk vind. Op dit moment denk ik niet na over verder studeren, maar ik ben jong dus dat zou later altijd nog kunnen.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons