Student in the Spotlight: Jesse Visser

21 dec 2021.
  • Naam: Jesse Visser
  • Leeftijd: 21 jaar
  • Uit: Gytsjerk

Ik ben zoals ze dat noemen ‘Diepfries’, geboren in Dokkum, maar opgegroeid in Gytsjerk, waar ik nog steeds bij mijn ouders woon. Ik studeer Chemische Technologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. In mijn vrije tijd voetbal ik graag en ik ben sinds mijn 6de al lid van dezelfde voetbalvereniging., Verder sleutel ik samen met mijn vrienden graag aan auto’s en mag je mij altijd uitnodigen voor een feestje of een paar biertjes in de kroeg.

Een aantal jaren geleden, tijdens mijn vorige studie, heb ik eens vrijwilligerswerk voor het CEW gedaan. Dit was een erg positieve ervaring, zodat ik destijds al besloot dat ik, als de kans zich zou aandienen, hier wel stage zou willen lopen. Samen met twee onderzoekers doe ik een project om de geuroverlast die veroorzaakt wordt door een papierfabriek te verminderen. Daarvoor moeten we eerst de bron van de overlast vinden, waarna we oplossingen kunnen bedenken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat omwonenden weer prettig buiten kunnen zitten.

Het leuke aan een stage bij het CEW zit hem vooral de mensen om je heen. We hebben een internationale groep studenten met allerlei verschillende studierichtingen. Het is heel interessant om dat allemaal mee te krijgen. Minder leuk is dat het contact tussen verschillende partijen vaak lang duurt, waardoor je nooit aan een stuk door kunt werken. Maar dat probleem is denk ik niet uniek voor CEW.

Na het afronden van deze halfjaarstage moet ik nog een halfjaar vakken volgen op school. Volgend schooljaar hoop ik dat ik, na het volgen van een minor, aan mijn afstudeerstage kan beginnen, zodat ik in de zomer van 2023 afgestudeerd ben. En dan wil ik graag aan het werk gaan.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons