Student in the spotlight: Jesse Aarsman

27 okt 2020.

Studie: Milieukunde, Hogeschool Van Hall Larenstein
Leeftijd: 22 jaar

Nadat ik gestopt was met mijn eerste hbo-opleiding besloot ik op vakantie te gaan naar Griekenland. Op dat moment had ik niet echt een levensplan en dat vond ik hartstikke prima, maar ik dacht wel na over wat ik nou echt interessant zou vinden om te doen. Ik besefte in een restaurant tijdens deze vakantie dat water iets heel belangrijks is in ons leven, maar dat het niet altijd zo vanzelfsprekend is als wij in Nederland gewend zijn. In veel landen is er een tekort aan water en het leek me erg leuk om bij te dragen aan de oplossing van dit probleem.

Ik had niet gedacht dat ik me nog een keer zou inschrijven voor een hbo-opleiding, maar ik heb toch besloten om Milieukunde een kans te geven. Ik had geen idee wat de opleiding precies inhield, maar helaas was ik al te laat voor de open dagen en meeloopdagen. Hierdoor moest ik me op een andere manier gaan oriënteren. Zo heb ik besloten om mee te gaan met een meeloopdag van de studievereniging Hallieu, om toch wat inzicht te krijgen in de opleiding door middel van gesprekken met ouderejaars. Ik heb gesproken met een student die stage liep bij het CEW. Ze vertelde dat het CEW je daadwerkelijk inzicht geeft in het vakgebied watertechnologie en de mogelijkheden binnen deze sector. Ik besloot daarom om mijn oriënterende stage bij het CEW te doen.

Tijdens mijn stage werk ik aan een project waarbij ik kijk naar verschillende soorten metalen en hoe deze reageren op corrosie binnen hard of zacht water. Op basis van de resultaten kunnen we bepalen hoe deze corrosievorming tegengegaan kan worden. Ik rond het project niet af, omdat mijn stage een oriënterende stage is. Het was vanuit school niet per se de bedoeling dat ik ook aan de slag zou gaan met projecten. Het doel van een oriënterende stage is om je te oriënteren binnen het werkveld en je eigen interesses hierbij te vinden. Zelf vind ik het juist erg leuk dat ik mee mag werken aan de projecten, omdat ik nu het gevoel heb dat ik echt iets heb kunnen bijdragen.

Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten van mijn stage. Alleen had ik wel wat minder kantoorwerk verwacht. Het is wel echt een 9 tot 5 baan. Dit vind ik uiteindelijk ook logisch, omdat een goede basis van onderzoek belangrijk is wanneer je iets wilt gaan testen of ontwikkelen. Het bleek voor mij soms best lastig te zijn om zoveel op kantoor te zitten, omdat ik meer afwisseling nodig heb in mijn werk.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons