Student in the Spotlight: Jantine Groenhof

1 jul 2024.
  • Leeftijd: 19 jaar
  • Uit: Lemmer
  • Opleiding: Aeres/ MBO Life Sciences, onderzoeker leefomgeving, 4e jaar

Mijn naam is Jantine Groenhof, ik ben 19 jaar oud en woon in Lemmer. Momenteel loop ik mijn afstudeerstage bij CEW voor de opleiding onderzoeker leefomgeving. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten, het liefste in de sportschool.

Hoe kwam je bij CEW terecht?

Een stage is onderdeel van het 2e leerjaar van mijn opleiding en dus ging ik destijds op zoek naar een geschikte stageplek. Na wat zoeken kwam ik CEW tegen op een stagemarkt en dat bleek een goede match. Zo kwam het dat ik mijn eerste stageperiode hier met succes voltooide. In het 4e jaar was het weer tijd voor een stage, deze keer voor mijn eindexamen. Omdat de vorige stage bij CEW zo goed was bevallen besloot ik te vragen of ik terug mocht komen. En dat kon gelukkig! Wat mij aanspreekt bij CEW is dat het een erg hechte en gezellige werkomgeving. Daarnaast zijn er veel leeftijdsgenoten, wat natuurlijk erg fijn is. De opdrachten die ik hier krijg sluiten bovendien goed aan bij mijn studieopdrachten.

Waar gaat je opdracht over?

Mijn opdracht gaat over het SNuK-project, wat staat voor Sluiten Nutri√ęntenkringlopen. We kijken daarbij hoe we biomassastromen kunnen hergebruiken in de agrarische sector. Dit is belangrijk omdat Nederland in 2050 volledig circulair wil zijn. Grondstoffen worden worden namelijk steeds schaarser en de productie ervan brengt schadelijke effecten met zich mee. Ook tijdens mijn eerste stageperiode werkte ik aan dit project.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Ik heb natuurlijk veel geleerd over het project waar ik mee bezig ben maar wat ik vooral meeneem is dat het schrijven van een goede rapportage erg belangrijk is. Hier schrijf je je bevindingen in en als je dit goed doet, kunnen anderen het lezen en ervan leren. Verder is goede communicatie met collega’s en opdrachtgevers erg belangrijk, zo leer je van elkaar en voorkom je dubbel werk.

Wat zijn je plannen hierna?

Na mijn stage ga ik eerst even lekker op vakantie alleen ik weet nog niet zeker waar naartoe. Daarna wil ik beginnen met een hbo-opleiding, zorg en technologie. Als ik die heb afgerond wil ik graag gaan werken in de milieusector.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons