Student in the Spotlight: Daniëlle de Jong

2 mei 2024.
  • Leeftijd: 20
  • Uit: Rottum
  • Opleiding: Mediavormgever, Firda, Leeuwarden

Mijn naam is Daniëlle de Jong, ik ben 20 jaar oud en woon in Rottum (een dorpje in de gemeente De Friese Meren). Op dit moment zit ik in het 3e jaar van de opleiding mediavormgever bij Firda in Leeuwarden, volgend jaar is mijn examenjaar. Mijn hobby’s zijn gamen en wandelen. Verder houd ik ervan om naar hockeywedstrijden te gaan en vinyl te draaien. Mijn favoriete artiesten zijn Billie Eilish, The Neighbourhood, Rammstein en Lana Del Rey.

Hoe kwam je bij CEW terecht?

CEW is een bekende stageplek bij mijn opleiding, zodoende hoorde ik erover via mijn coach. Ik was altijd al erg benieuwd naar wat er gebeurt in dat bijzondere gebouw, dus de kans op een gesprek kon ik niet afslaan! Een medestudent met wie ik vaak samenwerk, Silke Kok, zocht ook nog een stageplek. Dus toen we ook nog eens samen op gesprek mochten komen bij CEW, was ik helemaal blij. Tijdens het gesprek merkte ik dat deze stageplek goed aansluit bij mijn leerdoelen. Zo is er regelmatig gelegenheid om presentaties te geven, iets waar ik graag beter in wil worden. Bovendien hangt er een gezellige sfeer, ook niet onbelangrijk. Het gesprek ging erg goed en dus werden we beiden aangenomen.

Wat heb ik tot nu toe geleerd bij CEW?

Ik krijg veel verschillende soorten opdrachten. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met het maken van pictogrammen voor een website van het Wilhelminaziekenhuis in Assen over bewust omgaan met medicijngebruik. Ook ben ik een informatiebord aan het maken voor het project REGAIN. Hier worden drie technologieën getest en bij de testopstellingen moet een informatiebord komen. Door dit soort opdrachten leer ik beter omgaan met de programma’s van Adobe Creative Cloud, de software die veel mediavormgevers gebruiken. Verder leer ik veel van de professionele contacten die ik onderhoud met bijvoorbeeld opdrachtgevers en collega’s en hoe ik dat het beste kan aanpakken.

Wat wil ik hier nog leren?

Wat ik hier nog graag wil leren is om meer op de voorgrond te staan. Ik kan nog erg verlegen zijn en onzeker over mijn werk. Ik heb hier al wel stappen in gemaakt, zo plan ik bijvoorbeeld het maandelijkse teamuitje en presenteer ik regelmatig een WaterWeetjes-Quiz voor groepen die op bezoek komen bij CEW.

Wat zijn je plannen hierna?

Na deze stage ga ik mijn examenjaar in en daarna wil ik graag nog verder studeren. Ik weet nog niet precies wat voor opleiding ik hierna wil doen en wat ik later wil worden, maar ik weet wel dat de creatieve sector echt iets voor mij is! 

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons