Student in the spotlight: Corné Tolsma

15 dec 2022.
  • Naam: Corné Tolsma
  • Leeftijd: 19
  • Uit: Wieringerwerf
  • Opleiding: Technische Bedrijfskunde, NHL Stenden Hogeschool

Mijn naam is Corné Tolsma, ik kom uit een dorp genaamd Wieringerwerf in Noord-Holland, maar woon al ongeveer 1 jaar met een paar andere studenten in een studentenhuis in Leeuwarden. Dit bevalt mij erg goed, omdat het heel gezellig kan zijn met mijn huisgenoten en omdat de afstand naar school en stage gelukkig niet groot is. Momenteel zit ik in het derde leerjaar van mijn bacheloropleiding, Technische Bedrijfskunde, op NHL Stenden. In mijn vrije tijd speel ik sinds twee jaar akoestische gitaar. Ik luister en speel vaak liedjes van John Mayer. Ook ga ik af en toe naar de sportschool om fit te blijven.

Voor mijn derdejaarsstage keek ik naar bedrijven die dicht in de buurt zitten van Leeuwarden. Zo kwam ik ook de Watercampus tegen. Omdat dit bedrijf me erg aansprak, ben ik wat meer research gaan doen. Het resulteerde in een sollicitatiegesprek en uiteindelijk in een stageplek bij het CEW. Het CEW is niet echt een voor de hand liggend stagebedrijf voor mijn opleiding, maar ik heb zelf wel affiniteit met onderzoek en wilde het liefste stage lopen bij een wat kleiner bedrijf.

In samenspraak met mijn stagebegeleider ben ik tot een passende opdracht gekomen en heb ik mijn leerdoelen bepaald. Mijn opdracht is om onderzoek te doen naar een tool die projectmanagers van het CEW zouden kunnen gebruiken om projecten in goede banen te leiden. Maar ik heb deze opdracht inmiddels wat breder gemaakt en kijk nu ook waar projectmanagers en onderzoekers zoal tegenaan lopen in hun werk. Op dit moment ben ik mijn werkzaamheden aan het afronden want mijn stageperiode eindigt midden januari 2023. Tijdens mijn stage heb ik onder meer geleerd hoe ik goed en betrouwbaar onderzoek kan doen. Ook ben ik erachter gekomen dat ik in mijn schrijven vaak te lang van stof ben, het mag wel wat korter.

Na mijn stage bij het CEW wil ik graag doorstuderen en een masteropleiding doen. Welke master dat gaat worden weet ik nog niet. Ook twijfel ik nog of ik dit in Nederland of in het buitenland wil gaan doen. Maar waar ik na deze stage wel zeker van ben is dat ik verder wil met onderzoek doen!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons