Student in the spotlight: Anna Goossens

15 apr 2020.
  • Leeftijd: 21 jaar
  • Woonplaats: Heerenveen
  • Opleiding: 4e jaar Chemie op NHL Stenden Hogeschool in Emmen
  • Hobby’s: kickboksen, scouting, tennis, gitaarspelen, puzzelen, lezen en in de zomer wandel ik de Nijmeegse Vierdaagse

Eigenlijk wilde ik graag operatieassistent worden, maar daarvoor was ik nog te jong. Ik besloot daarom iets anders te gaan studeren wat ik ook erg leuk vind, namelijk chemie. Op de middelbare school vond ik dit altijd al een interessant vak. Het gaat me bovendien goed af en verveelt me nooit. Het eerste deel van dit schooljaar liep ik stage bij een bedrijf in Heerenveen, maar daar brak helaas brand uit. Mijn tweede halfjaar stage kon daar dus niet doorgaan. Een docent bracht mij toen in contact met Maarten Trilsbeek, projectmanager bij het CEW, en zo ben ik hier dus terecht gekomen.

In het begin wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar nu ben ik blij dat ik hier zit. Het CEW is een ander soort bedrijf dan mijn vorige stage, ik ben dus weer een ervaring rijker.

Mijn opdracht is fijn en afwisselend, want ik werk zowel op kantoor als in het Waterapplicatiecentrum (WAC). Bovendien word ik goed betrokken bij alle processen binnen het project.

Het werk op het lab wordt nu wel wat lastiger door het Coronavirus. Gelukkig heb ik al voldoende data verzameld in het WAC, dus daar hoef ik niet meer naartoe. Ik kan nu gewoon aan de slag met mijn rapport. Daarnaast loopt er nog een tweede project waar ik aan kan werken, namelijk Waterlab Flevoland, een proeftuin met kleinschalige systemen die het afvalwater van huishoudens en bedrijven zuiveren en geschikt maken voor hergebruik.  Dit project bevindt zich nu nog in de opstartfase, maar hier kan ik later wel veel aan werken.

Voor wat de toekomst betreft: ik heb altijd heel hard geroepen dat ik geen master wil doen, maar de laatste tijd begint het toch wel te kriebelen. Wetsus Academy zit in hetzelfde gebouw als het CEW en een master Water Technology aldaar zou een optie kunnen zijn. Ik ben nu aan het bekijken wat het mij brengt als ik een master ga doen. Zowel het werk als onderzoeker in het lab als het nadenken over projecten op kantoor lijkt me leuk. Daarnaast zou ik misschien studenten wat willen leren.

De sfeer bij CEW vind ik erg gezellig. Er is veel persoonlijke interesse, zowel tussen studenten onderling als tussen studenten en medewerkers. Daardoor kan ik makkelijker leren want niets houdt me tegen om vragen te stellen. Daarnaast hebben ze hier veel ervaring met studenten dus je krijgt erg goede begeleiding.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons