Student in the Spotlight: Amy Lynn Bouma

1 feb 2024.
  • Naam: Amy Lynn Bouma
  • Leeftijd: 22
  • Uit: Franeker
  • Opleiding: Communicatie, NHL Stenden, Leeuwarden

Mijn naam is Amy Lynn Bouma en ik woon in Franeker. Momenteel doe ik mijn afstudeerstage bij het CEW Leeuwarden.  Als ik deze afstudeerstage met goed gevolg heb afgerond, ben ik klaar met mijn opleiding en kan ik in maart mijn diploma in ontvangst nemen.
In mijn vrije tijd kun je me vaak vinden in het poolcafé of op een terras.

Wat is je achtergrond?

Ik doe de opleiding Communicatie op NHL Stenden. Deze opleiding roept soms vragen op bij mensen, omdat ze niet precies weten wat het inhoudt. Ik vertel dan dat je er leert om strategisch en creatief te denken. Het heeft twee kanten, namelijk (creatieve) producten ontwikkelen met designprogramma’s maar ook onderzoek. Om dit laatste te leren ga je onderzoek doen voor echte opdrachtgevers. Dit moet leiden tot een communicatieadvies dat je vervolgens weer kunt uitwerken in een campagne en/of creatieve producten. Ook leer je kritisch kijken naar (social) media. Hierbij kom je erachter hoe content wordt gebruikt voor verschillende kanalen, welk kanaal het beste past bij welk doeleinde en hoe je dit zelf kunt toepassen.

Waarom heb je voor CEW gekozen?

Bij mijn vorige stage werkte ik aan maatschappelijke problemen in een non-profitorganisatie. Zo wist ik dat ik voor mijn afstudeerstage bij een soortgelijk bedrijf stage wilde lopen. In de bedrijvenlijst van school stond een hele database vol vacatures van een jaar eerder. Tussen deze vacatures ben ik gaan zoeken en zo kwam ik uit bij CEW. De vacature die zij hadden ingestuurd ging over een maatschappelijk probleem en dat sprak mij gelijk aan. Dit in tegenstelling tot de opdrachten van alle andere bedrijven. Ik heb CEW een mail gestuurd in de hoop dat ze nog steeds een stagiaire nodig hadden voor de periode waarin ik stage zou moeten lopen en dat was inderdaad het geval.

Waar gaat je opdracht over?

Het project waar ik aan werk heet project REGAIN. Dit staat voor REuse of GArmerwolde municipal effluent for INdustrial processes. Er zijn twee hoofddoelen. Het eerste hoofddoel is dat er wordt gezocht naar een oplossing om medicijnresten uit gezuiverd rioolwater te halen. Het tweede hoofddoel is om te kijken of dit water opnieuw kan worden gebruikt in de industrie. Mijn scriptie heeft te maken met het tweede hoofddoel. Ik doe onderzoek naar de perceptie van industriële afnemers met betrekking tot het inzetten van gezuiverd afvalwater als bron voor proceswater in de industrie van Eemshaven en Delfzijl. Hiervoor voer ik gesprekken met mensen die verantwoordelijk zijn voor verschillende processen/beslissingen in het bedrijf, zoals een procestechnoloog of directeur. Dit is een vorm van kwalitatief onderzoek.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?

Het belangrijkste dat ik tot nu toe heb geleerd, is geduld hebben en out of the box denken. Tijdens het onderzoek liep ik tegen obstakels aan. Dit had voornamelijk te maken met informatie verkrijgen vanuit derde partijen. Dit liep soms stroever dan verwacht en toen het niet lukte om voldoende personen te vinden voor een interview, ben ik andere manieren gaan zoeken om toch de informatie te verkrijgen die ik nodig had. Deze vond ik uiteindelijk in andere soortgelijke bedrijven. Daarnaast heb ik een stuk meer kennis over watertechnologie verkregen. Ik ging zonder voorkennis van dit vakgebied deze stage in, maar achteraf heb ik zoveel meer geleerd dan ik van tevoren had verwacht. Het is veel informatie die je in één keer over je heen krijgt, maar gaandeweg leer je en vallen dingen op hun plek. Om niet te verdrinken in de informatie moest ik leren onderscheiden wat wel en niet belangrijk is om te weten. Dat lukt nu veel beter dan toen ik begon.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Wanneer ik mijn diploma binnen heb, wil ik fulltime gaan werken. Ik wil uiteindelijk in mijn werkveld een baan zoeken, maar tot nu toe heb ik nog geen specifiek bedrijf in gedachten. Op dit moment heb ik geen plannen om verder te studeren, maar ik ben nog jong, dus dit is altijd nog een optie.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons