Student in de spotlight: Leon Doornbos

5 jun 2020.
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Woonplaats: Leeuwarden
  • Opleiding: 4e jaar Technische Bedrijfskunde op NHL Stenden Leeuwarden

Na de mbo-opleiding engineering op het Friesland College wilde ik graag verder studeren. De essentie van een organisatie en uitzoeken hoe en waarom deze bestaat, vind ik erg interessant. Daarom ben ik Technische Bedrijfskunde gaan studeren, dit is bedrijfskunde in de technische omgeving.

Ik wist niet goed bij wat voor soort bedrijf ik stage wilde lopen, tot een docent mij het CEW aanraadde. Wat me aansprak, is dat het een bedrijf is dat veel met studenten werkt, anders dan een regulier bedrijf. Daardoor is er een goede koppeling met het onderwijs. De meeste studenten doen opdrachten voor klanten, maar voor mijn opdracht is het CEW zelf de opdrachtgever. Het is het vervolg op een onderzoek dat vorig jaar is uitgevoerd door een andere stagiair technische bedrijfskunde.

Het thuiswerken vanwege het coronavirus vind ik dubbel. Aan de ene kant gaat het prima omdat ik minder afleiding heb. Ik raak op kantoor soms snel afgeleid door alles wat er om me heen gebeurt. Maar aan de andere kant is het wel een uitdaging om in meetings echt de informatie naar boven te halen die je nodig hebt. Ik vind het zelf veel leuker om van persoon tot persoon te communiceren.     

Dit is mijn derdejaarsstage, dus hierna ga ik de overige toetsen van mijn opleiding halen en een afstudeerstage zoeken. Na mijn studie lijkt het me leuk een baan te vinden op het gebied van organisatieverbetering of consultancy, wellicht vanuit mijn eigen bedrijf Leeuwenhart.

Ik zou een stage bij het CEW zeker aanbevelen. Je krijgt er veel ruimte en verantwoordelijkheid om mee te denken over procesoptimalisatie. Daarnaast doen de begeleiders allemaal erg hun best om je te helpen!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons