Student in de spotlight: Esmée IJnema

22 jun 2020.
  • Leeftijd: 20 jaar
  • Woonplaats: Berltsum
  • Opleiding: 4e jaar MBO Life Sciences, Water & Milieu niveau 4 op het Nordwin College

Vier jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding MBO Life Sciences. Deze opleiding sprak me erg aan omdat je hier echt bezig bent met een toekomstberoep. Ik vind het erg interessant om te leren hoe het er met onze aarde aan toegaat en wil daarnaast graag helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor water- en milieuproblemen.

In de zomervakantie vorig jaar was ik al begonnen met het zoeken naar een afstudeerstage. Op de stagemarkt op school had ik iemand gesproken die stage had gelopen bij CEW en hier erg enthousiast over was. Een leerpuntje voor mij was dat ik meer initiatief moest nemen, dus ik dacht als ik solliciteer bij een bedrijf met veel hbo-studenten dan leer ik daar ook meer van. Wat ik fijn vind aan het CEW is dat er veel verschillende projecten zijn, dus er is altijd iets wat bij je past.

Het thuiswerken door het coronavirus is heel lastig, vooral omdat ik thuis woon en dus elke dag op mijn kamer zit. Ook is het veel minder leuk dan op kantoor, maar je leert er wel veel van. Het CEW doet ook veel om ons betrokken, gemotiveerd en positief te houden. Zo hebben we meerdere keren per week online overleggen en wordt er zelfs een online teamuitje georganiseerd. 

Het project waar ik de laatste tijd veel mee bezig was ging over klimaatbestendig bouwen. Voor dit project heb ik onder andere verschillende professoren geïnterviewd om naar hun expertise en mening te vragen. Ook heb ik een groot rapport opgeleverd waarin alle resultaten en concepten gebundeld zijn. Naast dit project zou ik ook nog bezig moeten zijn in het Waterapplicatiecentrum (WAC) om mijn praktijkexamen te halen. Door het coronavirus wordt dit erg lastig, maar gelukkig kan ik medestagiair Thijs Timmer helpen bij het maken van analyses voor zijn project in het WAC.

Nadat ik mijn diploma heb gehaald was het de bedoeling dat ik naar Tenerife zou emigreren, mijn vriend woont daar namelijk, maar het is nu even afwachten hoe dat allemaal op zijn plek gaat vallen. Op Tenerife zou ik eerst in het toerisme aan de slag gaan om mijn Spaans wat op te krikken. Daarna wil ik graag iets vinden in de drinkwaterindustrie of iets anders wat met water en milieu te maken heeft.

Een stage bij CEW zou ik 100% aanbevelen, ook aan mbo-4-studenten. Je leert er een heleboel, je krijgt veel kansen en mogelijkheden en alle ruimte en tijd die je nodig hebt. Als er problemen zijn kun je altijd vragen stellen, je wordt niet zomaar in het diepe gegooid. Ik vind de manier waarop werknemers omgaan met de studenten en andersom geweldig. Er hangt altijd een fijne sfeer op kantoor, je krijgt respect van iedereen, ik voelde me altijd welkom en er zijn vaak hele leuke CEW-uitjes!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons