Schoon drinkwater in de Masai Mara in Kenia

25 feb 2015.

Begin dit jaar is een belangrijke mijlpaal behaald in het project Masai Mara in Kenia. Het eerste waterfilter is geïnstalleerd in het eco-resort van Basecamp Explorer. Het filter zal ervoor zorgen dat er schoon en veilig drinkwater beschikbaar zal zijn voor het personeel en de gasten. Naast deze installatie zijn er meerdere schoon drinkwater projecten van start gegaan in het dorp Talek. Hier zijn bij een medische kliniek en een school met meer dan 700 kinderen projecten opgestart.

Masai Mara
Het gebied van de Masai Mara ligt in het zuidwesten van Kenia. In dit gebied ligt ook het unieke Masai Mara Nationaal reservaat dat een van de belangrijkste wildparken in Afrika is. Naast de enorme hoeveelheid wilde dieren leven hier ook de Masai Mara die hun vele vee laten grazen op de savanne. Een van de grootste problemen voor de Masai Mara is de beschikbaarheid van veilig (drink)water. Rivieren, poeltjes en natuurlijke bronnen bevatten lang niet altijd het hele jaar water en zijn vaak verontreinigd. Hierdoor zijn er veel problemen met water gerelateerde ziektes als diarree, malaria en buiktyphus.

BaseCamp Foundation
Basecamp Foundation is de organisatie die al meer dan 15 jaar actief is in de Masai Mara op het gebied van community-based ontwikkelingswerk, natuurbehoud en duurzaam eco-toerisme. Begin 2014 is een partnership ontstaan tussen Basecamp foundation, Aqua Nirvana Foundation, stichting Water for Everyone en het CEW. Hierbij zijn de beschikbaarheid van schoon drinkwater, onderwijs/training en werkgelegenheid in de watersector de belangrijkste doelen. De installatie van de eerste waterfilter is tevens een belangrijke stap op weg naar de acceptatie en de kennisdeling van deze technologie.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons