Water Test Network

CEW participeert sinds de zomer van 2018 in het Europese project Water Test Network. Het doel van het project is om een Europees netwerk van testfaciliteiten met verschillende types water te creëren waar het mkb uit Noordwest Europa haar innovaties voor de water sector kan testen, demonstreren en ontwikkelingen. Op deze manier wil het project nieuwe innovaties stimuleren en de marktintroductie versnellen.

Focus op mkb
Binnen het project (voorheen genaamd LL4WIDE) worden mkb’ers ondersteund bij het versnellen van de marktintroductie van hun watertechnologieën. Deze ondersteuning bestaat naast hulp bij de validatie en verificatie van producten ook uit financiering. Het project stelt namelijk vouchers beschikbaar tot wel €50.000 voor het testen van producten op de test faciliteiten.

Rol CEW
Naast het Centre of Expertise Water Technology (CEW) is ook de Water Alliance partner in het project. Beide partijen zijn onderdeel van de WaterCampus Leeuwarden. Een belangrijk onderdeel van de WaterCampus zijn de 5 demosites waar bedrijven testen kunnen uitvoeren. Door te participeren in dit project worden deze demosites onderdeel van een Europees netwerk en sterk gepromoot. Daarnaast biedt dit project leden van de Water Alliance en CEW en andere bedrijven een ruime keuze uit testfaciliteiten om hun product/innovatie te testen waarbij ze ook van (financiële) ondersteuning gebruik kunnen maken. Het CEW is binnen het project vooral verantwoordelijk voor het ondersteunen van mkb’s tijdens het testen op de demosites en het ontwikkelen van een langetermijnvisie voor het Water Test Network na afloop van het project.

Overige informatie
Projectperiode: 2018-2021
Budget: €6.019.503 waarvan €3.611.702 door de Europese Commissie wordt gefinancierd
(Sub)Partners: Scottish Water (GB), James Hutton Limited (GB), DVGW-Technologiezentrum Wasser (DUI), VITO NV (BEL), Bureau de Recherches Géologiques et Minières (FRA), Waterschap Vallei en Veluwe (NL), Centre of Expertise Water Technology (NL), De Watergroep (BEL), Universiteit van Gent (BEL), Provincie Fryslân (NL), Water Alliance (NL), Cleantech Region (NL)

Vragen of interesse in het project?
Neem contact op met Jordi Moreno,
j.moreno@cew.nl of +31 6 57 77 25 69
Bezoek de WTN-website en volg WTN op Twitter: WaterNetwork_EU

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons