Onderzoek naar water- en energiebesparing via waterdrukregeling

7 mei 2024.

Consulting- en technologiebedrijf Cenergist, sociaal verhuurbedrijf Woon-Friesland en het Centre of Expertise Water Technology (CEW) zijn een samenwerkingsproject gestart dat zich richt op huishoudelijke water- en energiebesparing. Binnen dit project wordt de effectiviteit van de Control Flow HL2024 onderzocht. Dit is een innovatief apparaat van Cenergist dat waterdrukfluctuaties stabiliseert om het water- en energieverbruik in woningen te verminderen.

Studenten Aeres en NHL Stenden betrokken

Via CEW zijn 9 studenten van de Aeres-opleiding Onderzoeker Leefomgeving betrokken om te assisteren bij het onderzoek. Ze gingen naar de Vrijheidswijk in Leeuwarden en bezochten daar 91 door Woon-Friesland beheerde huurwoningen om een Control Flow HL2024 te installeren en om aan de bewoners een vragenlijst af te nemen naar het waterverbruik. Deze vragenlijst werd ontwikkeld door een student van NHL Stenden Communicatie.

Vervolgtraject

Twee maanden na installatie zullen de water- en energiebesparingen, gegenereerd door de Control Flow HL2024 in desbetreffende woningen, geƫvalueerd worden. Daarmee moet vast komen te staan of implementatie van het apparaat op grotere schaal in Nederland haalbaar is.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons