Nieuwe directie Centre of Expertise Water Technology start met ambitie

12 okt 2016.

Op 1 oktober is dr. ir. M.F.M. (Martijn) Bijmans bij het Centre of Expertise Water Technology (CEW) in dienst getreden als algemeen directeur. Samen met ir. M.A.J. (Margot) van Engelen, die eerder dit jaar begon als zakelijk directeur, neemt hij de dagelijkse leiding van het centrum voor zijn rekening. Het CEW is in 2011 opgericht om de kenniseconomie op het gebied van watertechnologie te versterken. Het centrum doet dit door bij te dragen aan het innovatievermogen van bedrijven en door de kwaliteit van het onderwijs en de instroom van bètatechniekstudenten te verhogen. De kersverse directie heeft ambitieuze plannen, het CEW moet uitgroeien tot hét nationale centrum voor toegepaste watertechnologie.

Over Margot van Engelen
Margot van Engelen was in haar vorige betrekking teamleider onderwijs voor de opleidingen van Life Sciences & Technology, bij Hogeschool Van Hall Larenstein en NHL Hogeschool in Leeuwarden. Vanuit deze functie had zij al regelmatig contact met het CEW vanwege de studenten die een watergerelateerde stage of project bij het centrum doen. Van Engelen: “De ambities die het CEW heeft verwoord in zijn strategisch plan, zijn voor mij een mooie basis om de innovatie in de watersector in Noord Nederland verder te versterken.” Eerder was Van Engelen onder andere werkzaam bij LTO Noord en Katalysator B.V. .

Over Martijn Bijmans
Martijn Bijmans is Manager Europe bij Wetsus, European centre of excellence for sustainable water technology. Hij zal zijn taken als algemeen directeur bij het CEW combineren met deze functie bij Wetsus. Bijmans is gepromoveerd op Environmental Technology aan de Wageningen Universiteit. Bijmans: “Ik zie het als een geweldige nieuwe uitdaging om de potentie die het CEW heeft te verwezenlijken, samen met de partners die mede investeren in de doelstellingen.”

Ambitie
Het nieuwe directieteam wil het CEW laten uitgroeien tot hét nationale centrum voor toegepaste watertechnologie. Van Engelen: “Om dit te bereiken blijven we bètatechnisch talent werven voor de watergerelateerde opleidingen. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van ons onderzoek waarborgen en het personeel van de toekomst opleiden voor de watersector.” Bijmans: “Om onze slagkracht richting markt te vergroten, breiden we ons team op korte termijn uit met een tweede projectmanager, die zijn sporen heeft verdiend in de watersector.”

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons