Netwerk Medicijnresten uit Water Noord-Nederland krijgt een gezicht

4 jul 2023.

Twee CEW-stagiairs, Roan Keasberry (student Mediavormgeving aan het Friesland College) en Emma Faber (student Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen) kregen in mei dit jaar de opdracht om een huisstijl en communicatiemiddelen te ontwikkelen voor het Netwerk Medicijnresten uit Water Noord-Nederland (Netwerk MWNN).

CEW is een van de partners van dit netwerk waarbinnen de gezondheids- en watersector een cross-sectorale en multidisciplinaire samenwerking met elkaar zijn aangegaan. Netwerk MWNN wil door ideeën, initiatieven en innovaties de sterke positie van Noord-Nederland gebruiken om op (inter)nationaal niveau koploper te worden in het reduceren van medicijnresten in water.

De uitdaging

Bij zo’n mooie ambitie horen natuurlijk een passende huisstijl en middelen om de boodschap uit te dragen. Als eerste stap in het proces gingen de studenten aan de slag ontwikkeling van een logo. De uitdaging was om iets te bedenken waarin zowel de watersector als de medische sector en de ‘groene’ ambities tot uiting kwamen. Er werden meerdere varianten voorgelegd aan een deskundig panel met vertegenwoordigers uit de verschillende sectoren. Uiteindelijk viel de keuze op een logo waarin de afkorting ‘Medicijnresten uit Water Noord-Nederland’ op creatieve wijze een kaartje van Nederland vormt. Noord-Nederland is een groen blaadje (duurzaamheid) met een hartslaglijn (medische sector) als hoofdnerf.

Middelen

het MWNN-logo

Toen het logo en de kleuren vastlagen, kon er begonnen worden met de middelen. De eerste behoefte lag vooral bij een flyer, een poster en een rollup banner. De studenten verzamelden bestaande teksten, ontwikkelden zelf pictogrammen, verzamelden logo’s van de meer dan 40 partners en smeedden het tot een professioneel geheel. Dr. Ir. Erika Brattinga-Róth, Projectmanager Netwerk MWNN: “De professionele aanpak van het CEW en de open en constructieve communicatie met de studenten heb ik zeer gewaardeerd. Het heeft geresulteerd in communicatiemateriaal waar onze netwerkpartners graag gebruik van maken. Ik kijk uit naar een toekomstige samenwerking om nog meer middelen te maken waarmee we de boodschap van ons netwerk effectief aan onze doelgroepen kunnen overbrengen.”

rollup banners (definitief ontwerp nog in ontwikkeling)

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons