Nederland en Zuid-Afrika co-creëren oplossingen in watereducatie

1 feb 2019.

Vrijdag 1 februari 2019 is een project gelanceerd dat ‘waterstress’ zal verminderen voor meer dan 12 miljoen Zuid-Afrikaanse burgers in Durban en Kaapstad.

Het project ‘Bridging the water: co-create to learn and experience’ wil de kloof overbruggen tussen theorie en praktijk in de Zuid-Afrikaanse watersector om waterbeheer, waterdiensten en het levensonderhoud van burgers te verbeteren. Het project zal in de komende drie jaar worden uitgevoerd door een consortium uit Zuid-Afrika en Nederland onder leiding van de Durban University of Technology en de TU Delft. CEW is een van de consortiumpartners en zal bijdragen, o.a. door invulling te geven aan de zogenaamde Living Labs in de stad Durban. Studenten uit Nederland en Zuid Afrika gaan hier gezamenlijk aan de ontwikkeling van watertechnologie werken.

Het is het eerste project in Zuid-Afrika onder de paraplu van het Orange Knowledge Program.

The consortium members from Cape Town, Durban and the Netherlands meet in Durban for the official launch of the first Orange Knowledge project in South Africa called Bridging the water: co-create to learn and experience

Lees meer

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons