Leerlingen Leeuwarder Lyceum voor ‘Meesterproef’ naar CEW

31 jan 2018.

Rutger Hoogland, Esther Pot en Bram Osinga (niet op foto), leerlingen uit 5 havo van het Leeuwarder Lyceum Piter Jelles, werkten dinsdag 30 januari aan hun meesterproef bij het CEW. De meesterproef is het examenonderdeel van het vak Onderzoek en Ontwerpen, een keuzevak binnen het NT-profiel van het Piter Jelles Lyceum. Doelstelling van dit vak is om leerlingen al vroeg in aanraking te laten komen met vragen van bedrijven die ze moeten oplossen. Rutger en Esther doen onderzoek voor de firma Holland Water, een bedrijf dat duurzame oplossingen ontwikkelt voor Legionellabeheer, op basis van koper- en zilverionisatie. Holland Water wilde graag weten:

1.     Of koper- en zilverionisatie ook nog gebruikt kan worden voor andere toepassingen behalve voor de bestrijding van Legionella in drink- en koelwater.
2.     Wat de wetgeving voor het gebruik van koper- en zilverionisatie in het buitenland is.

CEW heeft samen met Holland Water (en GeoConnect) onderzoek gedaan naar een duurzamere bestrijding van Legionella in koeltorens (zie CEW o.a. dit bericht). Zodoende begeleidt CEW projectmanager Nikolaj Walraven de havo scholieren in Leeuwarden.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons