Interview Matthijs Wildeboer -Van Bachelor Scheikunde naar Master Water Technology

25 okt 2021.
  • Naam: Matthijs Wildeboer
  • Leeftijd: 21 jaar
  • Komt uit: omgeving Almelo

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Momenteel zit ik in het eerste jaar van de Master Water Technology van Wetsus Academy. Naast watertechnologie ben ik geïnteresseerd in voetbal en Formule 1 en heb ik een passie voor muziek. En dan bedoel ik niet alleen luisteren naar muziek maar ook zelf muziek maken. Samen met twee andere voormalig CEW-stagiairs heb ik momenteel een bandje waarin ik de basgitaar speel.

Wanneer besloot je om iets met watertechnologie te gaan doen?

Tijdens het tweede jaar van mijn opleiding Scheikunde aan de Hogeschool Deventer woonde ik een symposium bij van de minor watertechnologie. Het duurzaamheidsaspect binnen deze minor sprak mij erg aan, dus op dat moment besloot ik dat ik hier iets mee wilde doen.

Hoe ken je het CEW?

Ik heb mijn derdejaars stage gedaan bij het CEW. Hier was ik betrokken bij een project van een start-up-bedrijf dat een proces heeft ontwikkeld om fosfaat en andere stoffen te recyclen uit afvalstromen van waterzuiveringsinstallaties en industrie. Als chemicus mocht ik dat proces in het lab optimaliseren voor enkele specifieke stoffen, met als doel om de techniek te kunnen opschalen.

Wat heb je geleerd van deze stage?

Het was een zeer omvangrijk project, zodat ik leerde om efficiënt met mijn tijd om te gaan. Door te werken voor een start-up-bedrijf heb ik bovendien geleerd wat prioriteiten zijn in deze fase en heb ik de ontwikkeling van een beginnend bedrijf van dichtbij kunnen meemaken.

De drie dingen waar ik het meeste aan heb gehad zijn:

  1. Het schrijven van een professioneel verslag: Karolina Smiech was mijn begeleidster en zij heeft me veel tips gegeven hoe ik mijn verslagen in de toekomst beter kan schrijven. Dit is direct belangrijk voor literatuurverslagen en uiteindelijk ook voor andere stages en thesis.
  2. Professioneel contact: bij CEW ben je constant in contact met een of meerdere bedrijven en hierdoor bouw je sociale skills in een werkomgeving op. Dit kon ik bijvoorbeeld direct gebruiken tijdens het Wetsus Congress, waar netwerken erg belangrijk is.
  3. Internationale collega’s en relaties: ik ben hierdoor comfortabeler geworden met Engels en heb mijn spreekvaardigheid kunnen verbeteren. Erg handig aangezien de master die ik nu doe in het Engels gegeven wordt en meer dan de helft van de studenten hier internationaal is.

Wat heb je na je stage gedaan?

De laatste twee jaar van mijn bachelor heb ik gevuld met watergerelateerde minoren, projecten en stages. Ik heb een heel jaar met membraantechnologie gewerkt voor het bedrijf NX Filtration en een half jaar van de minor watertechnologie gedaan.

Waarom heb je voor Wetsus Academy gekozen?

Er waren meerdere watergerelateerde masters waaruit ik kon kiezen, waaronder membraantechnologie, maar de master water technology van Wetsus Academy is een brede opleiding waardoor je nog niet vastzit aan een bepaalde technologie.

Weet je al wat je hierna gaat doen?

Na mijn master ben ik van plan weer aan de slag te gaan voor het bedrijf NX Filtration. Maar ik zou me ook graag bij Sea Shepherd aansluiten om de oceanen te beschermen.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons