Het verhaal van: Jesse Visser

7 jul 2023.

Van WaterCampus-vrijwilliger tot Watertech-professional

In 2018 was Jesse Visser, student Chemische Technologie aan de Hanzehogeschool in Groningen, als vrijwilliger betrokken bij WaterCampus Experience Day. Het was een erg positieve ervaring, zodat hij destijds al besloot dat hij, als de kans zich zou aandienen, hier wel stage zou willen lopen. In 2021 was het zover, hij mocht op zoek naar een stageplek en CEW had een passende opdracht.

Deze opdracht bestond uit het verminderen van geuroverlast veroorzaakt door een papierfabriek. De stage werd door Jesse met goed resultaat afgerond, waarna hij zijn opleiding vervolgde. Op het programma stond een minor over het vrijmaken van PHA’s (bioplastics) uit bacteriën, zonder gebruik te maken van chemicaliën. Op een ‘groene’ manier dus. Het laatste onderdeel van de opleiding was logischerwijs een afstudeeropdracht. Deze werd gevonden bij WaterCampus-partner Wetsus.

Afstudeeropdracht

Jesse kreeg bij Wetsus de opdracht om voor een rwzi op Cyprus het proces van fosfaatverwijdering te optimaliseren. Het effluent wordt daar vaak gebruikt door de landbouwsector voor beregening. Daarbij is het van belang dat er geen algen in het water zitten. Algengroei wordt veroorzaakt door eutrofiëring en hoe meer nutriënten (waaronder fosfaten) het water bevat, hoe beter de algen groeien. Dat watertechnologie een afwisselend vakgebied is moge inmiddels duidelijk zijn.

Diploma & baan

Op maandag 3 juli studeerde Jesse af met een mooie 7,7 en een baan is ook al in de pocket. Per 1 september begint de kersverse watertechnoloog als Junior Process & Service Support Engineer bij DMT in Joure. Hier gaat hij klanten wereldwijd ondersteunen bij het draaiende houden van hun biogasinstallaties. Daarbij zal hij, naast online consulten, ook regelmatig het vliegtuig nemen naar bestemmingen in Europa, Azië en Amerika. CEW feliciteert Jesse van harte met deze uitdagende en avontuurlijke baan. Op de vraag wat hij studenten die nog twijfelen over een stage bij WaterCampus zou aanbevelen antwoordt Jesse: “Gewoon doen! WaterCampus biedt ontzettend veel mogelijkheden. Het is een prachtige campus waar je jezelf volop kunt ontwikkelen.”

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons