Generale repetitie Mistfontein Leeuwarden

29 nov 2017.

WaterCampus Business Centre Johannes de Doper in nevelen gehuld

Leeuwarden werd op vrijdag 3 november geteisterd door een wel zeer plaatselijke mistbank. WaterCampus Business Centre Johannes de Doper was minutenlang in nevelen gehuld dankzij de generale repetitie met 25 mistmakers die het CEW ontwikkelde voor de mistfontein van kunstenaar Jaume Plensa. De fontein, die zal bestaan uit twee kinderhoofden in een wolk van mist, komt te staan voor het Aegongebouw in het stationsgebied van Leeuwarden. De mistfontein maakt onderdeel uit van het 11Fountains project in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Projectmanager Maarten Trilsbeek wordt geïnterviewd voor de Leeuwarder Courant.

Met man en macht werd er gewerkt om de proefopstelling klaar te hebben voor het persmoment. En met succes. Onder ideale omstandigheden (geen neerslag, geen vorst, geen wind en geen natuurlijke mist), werd aan het begin van de middag de schakelaar omgezet. Kleine mistflarden uit de individuele mistmakers vonden elkaar al snel en vormden samen één grote wolk.

De verslaggever van de Leeuwarder Courant was uitgerukt met een drone om de mistwolk ook van boven vast te leggen. Dit leverde mooie plaatjes op. Voor een uitgebreid artikel en video bezoekt u de website van de Leeuwarder Courant.

Luchtfoto: Arodi Buitenwerf – Leeuwarder Courant

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons