Eerste editie Enterprijs gewonnen door Unybox

30 nov 2016.

De eerste editie van Enterprijs, de verkiezing van het beste ondernemingsidee van studenten in Friesland, is gewonnen door het project Unybox. Juryvoorzitter Thea Koster maakte de uitslag donderdagavond bekend na een ‘battle’ tussen acht finalisten in de Kanselarij in Leeuwarden. Het betrof allemaal bedrijfsplannen van studenten van de scholen voor hbo en mbo in Friesland. Koster noemde het idee voor Unybox ,,een gat in de markt’’ waarbij ook mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt worden betrokken.

Student Simon Dijkstra (25), die aan Stenden Hogeschool de opleiding leisure management volgt, levert met Unybox speelgoed met bijbehorende kindermeubelen aan bedrijven met een wachtkamer. BV Sport in Leeuwarden is de eerste klant, aldus Dijkstra. De meubels worden gemaakt door Werkpro, het speelgoed is afkomstig van speelgoedbanken.
Succesvol dronebouwer Custom Drone van Mark Woortmeijer (Friesland Colllege) en aanbieder van verrassingsdiners Surprise Dinner van Lucas van der Meulen (NHL) eindigden in de top-3. Zij mogen zich met de winnaar nogmaals presenteren bij de Verkiezing van de Friese Onderneming van het jaar 2017.

Waarom de Enterprijs?
De Enterprijs en de weg daar naartoe is de nieuwe TOP voor ondernemerschap & studenten. Het is een nieuwe Award voor ondernemende studenten. Samen met een aantal andere organisaties, waaronder de WaterCampus, heeft Leeuwarden Studiestad de Enterprijs ontwikkeld om ondernemende studenten een podium te bieden en andere studenten te motiveren.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons