Directeur Centre of Expertise Water Technology kondigt vertrek aan

15 jun 2016.

Gerard Adema, directeur-bestuurder van het Centre of Expertise Water Technology (CEW) in Leeuwarden, heeft deze week zijn vertrek per eind 2016 bekendgemaakt. Het CEW is in 2011 opgericht om de kenniseconomie op het gebied van watertechnologie te versterken en met succes. Zo draagt het centrum vanaf het begin bij aan het innovatievermogen van bedrijven en heeft het de kwaliteit van het onderwijs en de instroom van bètatechniekstudenten structureel verhoogd.

Nieuwe fase
Het CEW gaat eind 2016 een nieuwe fase in. Het centrum is een financieel gezonde organisatie die op eigen kracht verder kan en in staat is te investeren in verdere groei samen met haar partners. Adema: “Het is nu zaak om het CEW naar het volgende level te tillen: uitgroeien tot hét nationale centrum voor toegepaste watertechnologie en daarmee de complementaire positie binnen WaterCampus Leeuwarden invullen.”

Tweehoofdige directie
Adema wordt opgevolgd door een tweehoofdige directie. Margo van Engelen treedt per 16 juni in dienst als Zakelijk Directeur. Aan de invulling van de functie van Algemeen Directeur wordt nog gewerkt. Adema ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet: “Het CEW ontwikkelt het talent en de technologische toepassingen die nodig zijn voor het oplossen van de wereldwaterproblemen. Watertechnologie heeft de toekomst!”

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons