De Silco® Sensor van Holland Water bewijst zich wereldwijd in de praktijk

17 okt 2018.

De Silco® Sensor om koper- en zilverionen in het drink- of koelwater te kunnen analyseren wordt in uiteenlopende landen steeds vaker door opdrachtgevers van Holland Water ingezet. De sensor meet, met dezelfde precisie als geavanceerde laboratoriumapparatuur, de exacte hoeveelheden koper- en zilverionen die aan het water worden toegevoegd. Inmiddels zijn er Silco®-sensoren operationeel in Nederland, België, Italië, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten.

De sensor wordt in de meeste gevallen ingezet als ‘handheld’ en kan hierdoor dienen als controle-instrument. Maar de sensor kan ook worden geïnstalleerd in een zogeheten ‘doorstroomcel’. Hiermee kan op iedere gewenste plaats in een drink- of koelwaterinstallatie worden bepaald welke hoeveelheden koper- en/ of zilverionen zich in het water bevinden.

“Het heeft vele jaren gekost om de sensor te ontwikkelen en zo nauwkeurig te laten meten als deze nu doet”, zegt Conrad Chapman, hoofd onderzoek en ontwikkeling van Holland Water. “Vooral in situaties zoals in de Verenigde Arabische Emiraten, waar water wordt rondgepompt in een gebouw en weer in tanks terecht komt, of bij koeltorens is de sensor cruciaal. Hij is ook geschikt te maken om andere metalen en stoffen -als fosfaat en nitraat- te meten”, legt Chapman uit. “Het is mooi dat wij dit als mkb-bedrijf voor elkaar hebben gekregen, waarbij het CEW, het Centre of Expertise of Water Technology in Leeuwarden, ons enorm heeft geholpen.”

Holland Water is trots op deze innovatie die verder zal bijdragen aan het nog efficiënter kunnen inzetten van de Bifipro®-systemen tegen biofilm- en legionella-ontwikkeling, zo laat het bedrijf weten.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons