CIRCO-Track Water

14 apr 2020.

Goed nieuws voor technologie-ontwikkelaars en ondernemers in de watersector die écht concrete stappen willen zetten naar een circulair ontwerp van hun producten, diensten en businessmodel. Na de zomer start er namelijk in Leeuwarden een specifiek op de sector afgestemde cursus, de CIRCO-Track Water. Voor de totstandkoming van deze Track bundelden verschillende partijen hun krachten, te weten de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), Vereniging Circulair Friesland (VCF), Water Alliance en het Centre of Expertise Water Technology (CEW). De uitvoering is in handen van CIRCO, een landelijk opererende organisatie die de afgelopen vijf jaar al meer dan 1.100 deelnemers naar tevredenheid heeft getraind. Maar liefst twee derde van deze deelnemers is daarna ook concreet aan de slag gegaan met hun circulaire propositie.

Water is in de transitie naar een circulaire economie cruciaal en onmisbaar. Als technologieontwikkelaar spring je hier op in met producten en diensten die duurzaam leven en ondernemen mogelijk maken. Maar hoe zorg je ervoor dat deze producten en diensten van zichzelf ook circulair zijn? Hoe benut je de kansen die de circulaire economie biedt en laat je deze deel uitmaken van je businessmodel? Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens de CIRCO-Track Water.

Inhoud

De CIRCO-Track Water is een driedaags programma waarin je diepgaand en praktisch kennismaakt met de principes van circulair ontwerpen, in dit geval in relatie tot water.

Uitleg concept CIRCO-Track

Deelname biedt jouw bedrijf dé kans om aan de slag te gaan en circulaire business te creëren. Denk hierbij aan grondstof efficiency (efficiënter produceren, 3D printing, hergebruik van productie-afval) of levensduurverlenging van componenten en producten (door ICT in combinatie met sensoriek, Internet of Things, slimme onderhoudscontracten, upgrading of re manufacturing), maar ook aan het delen van middelen in plaats van zelf aanschaffen en monitoring op afstand (preventief onderhoud i.p.v. vervanging).

Praktische info

De data voor de workshopdagen zijn nader te bepalen. De kosten voor deze workshop bedragen normaliter € 2.000, echter de provincies Friesland, Groningen en Drenthe en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geven een korting van maar liefst 75%. Hierdoor blijft er een eigen bijdrage over van € 500,- per bedrijf. Per bedrijf kunnen 2 personen alle volledig verzorgde workshopdagen volgen.

Voor vragen, informatie en vooraanmelding kunt u contact opnemen met:

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons