CEW betrokken bij 11 Fountains Project CH2018

26 feb 2017.

In opdracht van de Gemeente Leeuwarden werkt het Centre of Expertise Water Technology (CEW) in Leeuwarden mee aan ‘Eleven Fountains’, één van de projecten van Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Het CEW werkt aan de fontein ‘Love’ van de Spaanse kunstenaar Plensa, die in Leeuwarden gebouwd wordt. Daarnaast heeft het centre een adviserende rol in het gehele project.

Mistfontein
De fontein ‘Love’ van de Spaanse kunstenaar Plensa wordt een soort mistfontein. Twee kinderhoofden van elk zeven meter hoog, een meisje en een jongen uit Leeuwarden die met gesloten ogen in een wolk van mist staan, beelden de toekomst uit. Het CEW voert een onderzoek uit naar de zichtreferentie van de mistmakers bij verschillende weertypen. Ook wordt onderzocht hoe de mistmakers legionellavrij gehouden kunnen worden met behulp van de koperzilverionisatie. De productie van de mistmakers zelf is uitbesteed aan het bedrijf NewAna.

Mienskip
Binnen het CH2018-project Eleven Fountains worden nog tien fonteinen gemaakt, in elk van de andere Friese steden. Ze symboliseren verbintenis en versterking van de mienskip en zijn ieder door een andere internationaal gelouterde kunstenaar gemaakt.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons