Braziliaanse delegatie op werkbezoek bij WaterCampus

26 apr 2016.

Een delegatie van 13 Braziliaanse wetenschappers, beleidsmakers en ondernemers heeft op vrijdag 1 april een bezoek gebracht aan de WaterCampus in Leeuwarden. De groep was in Nederland in verband met de Brazilië Network Day (BND). Dit is een initiatief van de ambassade van Brazilië in Den Haag en wordt twee maal per jaar georganiseerd (in de lente en in de herfst) sinds 2011.

De delegatie kreeg bij aankomst eerst een uitleg over de WaterCampus, onder het genot van een lunch. Vervolgens ging het richting Water Applicatie Centrum (WAC) en Wetsus voor een rondleiding en een toelichting op de onderzoeksfaciliteiten en lopende projecten. De gasten waren onder de indruk van zowel de organisatiestructuur als de onderzoeksfaciliteiten en installaties.

Internationale samenwerking
Dr. ir. Luewton Lemos F Agostinho, lector Watertechnologie en zelf van oorsprong Braziliaan, nodigde de delegatie uit om naar Leeuwarden te komen in verband met de samenwerkingsovereenkomst die regieorgaan SIA en de Braziliaanse onderzoeksfinancier Fapemig onlangs ondertekenden om te investeren in onderzoek. Het resultaat van deze overeenkomst krijgt als eerste beslag in onderzoek naar watertechnologie. Genoeg reden dus voor een bezoek aan ‘Capital of Water Technology’ Leeuwarden en de WaterCampus.

Biobased Brazil Group
WaterCampus-partner CEW en de daarmee samenwerkende hogescholen (o.a. NHL, Van Hall Larenstein, Avans en HZ) maken deel uit van de Biobased Brazil Group. Dit consortium heeft als doel om gecombineerd Braziliaans-Nederlands toegepast onderzoek te stimuleren. In de tweede helft van 2016 zal er meer bekend worden over de inhoud, de locatie en de periode waarin het onderzoek zal plaatsvinden.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons